Gent-West

8.2 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Gent West - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 24 april 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Gent West - Seizoen 2

Na de gevangenisopstand aan het eind van het eerste seizoen, waarbij Kat het leven liet, krijgt de Gentse gevangenis een nieuwe directrice. Directrice De Sutter (Gert Portael, Callboys), die is overgeplaatst vanuit Brugge, krijgt de taak om Gent-West op orde te krijgen. Dat ze daarvoor de gevangenen tegen elkaar opzet, maakt voor haar niets uit, zolang ze maar het beoogde resultaat bereikt.

Om de drugshandel in de gevangenis onder controle te krijgen tracht ze Samantha (Charlotte Anne Bongaerts, Morten), die na de dood van Kat de drugshandel in Gent-West in handen heeft genomen, en Veronique (Ruth Becquart, De Pelsmaker), die na de opstand maandenlang in afzondering heeft gezeten, tegen elkaar op te zetten. Veronique zit echter nog met heel wat wraakgevoelens ten opzichte van de moordenaar van haar dochter en probeert haar ex-man te overtuigen om orde op zaken te stellen. Als echter blijkt dat hij niet in staat is om aan de vraag van zijn ex-echtgenote te voldoen, neemt Veronique zelf het heft in handen. Vanuit de gevangenis is dat geen sinecure. Het is dan ook maar de vraag hoe Veronique er in zal slagen om de dood van haar dochter te wreken.

© Play More


Gent-West draait echter niet alleen rond Veronique. Ook de andere gevangenen hebben hun eigen verhaal. Zo mag een van de dames weldra de gevangenis verlaten. Een andere dame uit de clan van Kat krijgt dan weer de opdracht om Veronique te vermoorden. De directrice tracht ook het leven van de gevangen dames aangenamer te maken en er komt een tuinproject waarbij ook een aantal mannen uit de mannenvleugel komen helpen. Voor Sam een extra gelegenheid om haar drugswinkeltje nieuw leven in te blazen. Een ander resultaat van het tuinproject is dat een van de dames zwanger blijkt te zijn.

Ondertussen zaait directrice De Sutter ook heel wat onrust onder het personeel. Enkele bewaarders worden door haar zelfs gechanteerd, zodat ze verplicht zijn om uit haar hand te eten. Heel wat verhaallijnen die op een meer dan degelijke manier in beeld gebracht worden en die er voor zorgen dat ook dit tweede seizoen doordrenkt is van heel veel spanning. Directrice De Sutter mag dan een opmerkelijke verschijning zijn in dit tweede seizoen, het is Sebastien Dewaele (Eigen Kweek), die in de huid kruipt van transgender Axelle, die zorgt voor heel wat beroering in de vrouwengevangenis.

Ten opzichte van het eerste seizoen komen we wel tot de vaststelling dat deze tweede reeks van Gent-West veel meer spanning bevat dan het eerste seizoen. Toen moesten de vele personages nog voorgesteld worden, terwijl de kijker nu al vertrouwd was met het grootste deel van de personages. De plot zit alvast goed in elkaar en komt grotendeels geloofwaardig over.

Of de makers in dit tweede seizoen zich nog vast houden aan het origineel uit Australië of hun eigen weg uitgestippeld hebben, daar kunnen we niet over oordelen. Dat maakt uiteindelijk ook maar weinig uit. Gent-West is een meer dan degelijke Vlaamse reeks en we kunnen alleen maar hopen dat er ook nog een derde seizoen aankomt. Het einde van dit tweede seizoen vraagt gewoon om een vervolg!
Volg Gent-West
Vorige aflevering
Episode 12
Episode 12
02x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7