Gang Related

7.7 / 10
43 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "Gang Related - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 8 juli 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Gang Related - Eerste aflevering

De bendes in Los Angeles kunnen maar beter op hun tellen passen. De speciale eenheid binnen de LAPD heeft hen de oorlog verklaard. Sinds een van hun agenten in koele bloede is doodgeschoten door een bendelid staat de taskforce helemáál op scherp. Ryan Lopez (Ramon Rodriguez, The Wire, Transformers) was getuige van de moord op zijn partner en kent diens moordenaar erg goed: Carlos Acosta. Dat is weer een zoon van Javier Acosta (Cliff Curtis, Missing). bendeleider van de latinobende Los Angelicos. Deze Acosta heeft Ryan bij de LAPD neergezet en beschouwt hem als zijn derde zoon. Het is natuurlijk verdomd handig een informant op een dergelijke plek bij de politie te hebben maar het is ook vragen om moeilijkheden. En die komen er ook.

Na de moord op de politieagent gaat de eeinheid niet alleen de bendeleden zelf opjagen maar ook hun vrouwen, kinderen, neven, nichten, broers en zussen. Ryan wil loyaal blijven aan zijn surrogaatvader maar vooral aan diens zoon Daniel, de jeugdvriend van Ryan. Deze Daniel is een rechtschapen bankier die niets liever wil dan zijn hele familie witwassen. Dit komt wat ongeloofwaardig over, zeker in deze tijd, maar Daniel is ervan overtuigd dat hij met hulp van papa en Ryan er voor kan zorgen dat er alleen nog schoon geld wordt verdiend. Saillant detail: Daniel heeft de ex-vriendin van Ryan ten huwelijk gevraagd.

Alsof dit nog niet lastig genoeg is voor Ryan: met zijn directe baas Sam Chapel (Terry O`Quinn, Lost) heeft hij ook al een soort vader-zoon relatie. Klemgezet tussen de twee families, de slechte jongens van de latinobende en de goeieriken van de politie zal Ryan zijn weg moeten vinden. Zeer waarschijnlijk maakt hij uiteindelijk een keus aan welke kant van de wet hij staat.

Zover is het echter nog niet. Gang Related kent 14 afleveringen en hoewel de eerste aflevering niet heel erg spannend is, heeft het genoeg in zich om een hit te worden: rauw en realistisch geweld (af en toe kijk je echt even weg), interessante plot, kleurrijke, snelle scènes en zelfs wat humor in de vorm van agent Cassius Green (RZA, Californication). Jammer genoeg is Rodriguez als Ryan Lopez weinig charismatisch. Het kan zijn dat zijn acteertalent niet verder reikt dan af en toe een verbaasde of gepijnigde blik, maar hopelijk schudt hij de fletsheid van zijn karakter af. Ook de werkwijze van de politie doet af en toe je wenkbrauwen fronsen. Wat te denken van een agente die een getuige doodleuk met een taser bewerkt om hem een naam op te laten hoesten?
Als je er een korrel zout bij slikt, belooft het al met al een leuke serie te worden.
Volg Gang Related
Vorige aflevering
Malandros
Malandros
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Gang Related