Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Gaat er nog meer bloed vloeien in het vijfde seizoen van Game of Thrones?

Het is bijna zover! Het vijfde seizoen van de populaire serie Game of Thrones gaat zondag 12 april van start en zal maandag 13 april op de Nederlandse televisie te zien zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen: gaat het aantal gruwelijke moorden in dit seizoen haar hoogtepunt bereiken? Als het aan Manju Reijmer, redacteur van MijnSerie, ligt wel.

"Het fijne aan het komende seizoen is dat werkelijk iedereen dood kan gaan. Het is onvoorspelbaar", verklaarde Manju tegenover EditieNL. Dit was in de voorgaande seizoenen wel anders. De schrijver van de populaire serie, George R.R. Martin, staat er om bekend om zijn geliefde personages onverwachts te doden, maar volgens Manju zat daar tot op heden wel een bepaalde logica achter.

Net als vele andere fans kan Manju niet wachten tot het nieuwe seizoen gaat beginnen. De gruwelijke moorden horen volgens Manju ook echt bij Game of Thrones: "Het doden van personages is ook een vertelmechaniek, die toch echt alleen om de schok draait." Maar gaat het dan nooit te ver? Zit er geen grens aan de gruwelijkheden van Game of Thrones? Als het aan Manju ligt niet: "Persoonlijk denk ik dat de gruwelijkheid van Game of Thrones nooit echt over de top is."

Van alle gruwelijke moorden uit de eerste vier seizoenen heeft Manju een eigen top 6 samengesteld. Deze fragmenten kun je hier bekijken. Op de vraag welk personage het aankomende seizoen voor zijn leven moet vrezen heeft Manju snel een antwoord: "Ik vrees voor het leven van Tyrion Lannister (Peter Dinklage), de cynische intelligente dwerg. Zijn geliefde en vader zijn dood, dus zijn verhaal is in essentie rond."

Bekijk hier het fragment uit EditieNL:
Video on youtube
Vorige aflevering
The Iron Throne
The Iron Throne
08x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
10 apr 2015 10:37 -
Goed gedaan Manju!
Reageer
avatar_HiMyNameIsJoey
13 apr 2015 10:36 -
Heel cool =)
Reageer
avatar_JessicaD
13 apr 2015 22:02 -
Dit heb ik compleet gemist! Wat leuk!
Reageer
avatar_Droene
19 apr 2015 19:24 -
Tof!!
Reageer
Game of Thrones