Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Game Of Thrones populairste serie van 2013

De Amerikaanse serie Game of Thrones is door de Nederlandse kijkers verkozen tot de beste dramaserie van 2013. Van de 9341 uitgebrachte stemmen gingen de meeste stemmen naar deze verfilming van de boeken van George R. R. Martin. Vorige week werd bekend gemaakt dat de serie de meest gedownloade serie van 2013 is. The Big Bang Theory is verkozen tot beste comedyserie. Beste nieuwe serie in 2013 is Under the Dome, die dit najaar is gestart op de Amerikaanse televisie en ook al is uitgezonden op de Nederlandse televisie.

De website MijnSerie.nl vroeg dit jaar voor de tweede keer bezoekers hun stem uit te brengen op de series in drie categorieën: Beste dramaserie, beste comedyserie en beste nieuwe serie in 2013.

Beste dramaserie
De serie Arrow - vorig jaar de beste nieuwe serie - behaalde een tweede plek in de categorie ‘beste dramaserie’. Homeland - vorig jaar de beste dramaserie - eindigde vlak daarna op een derde plek. Breaking Bad kwam op vier en de serie over zombies, The Walking Dead maakt de top vijf compleet.

Beste comedyserie
In de categorie beste comedyserie kreeg The Big Bang Theory veruit de meeste stemmen. Daarna volgden How I Met Your Mother, Two and a Half Men, South Park en Modern Family, allemaal series die bijna dagelijks primetime te zien zijn op de Nederlandse televisie.

Beste nieuwe serie: Under the Dome
De beste nieuwe serie van 2013 is in Amerika een hit en werd vrijwel vlak daarna al uitgezonden in Nederland door SBS6. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King en gaat over een klein stadje dat op onverklaarbare wijze is afgesloten van de rest van de wereld door een enorme transparante koepel. De inwoners van de stad proberen te overleven en zoeken naar antwoorden op de vraag wat deze barrière is, waar het vandaan kwam en hoe ze het kunnen laten verdwijnen.

Op de tweede plek staat nieuwkomer The Blacklist, vanaf 6 januari te zien bij RTL4. The Following bezit een derde plek, met in de hoofdrol Kevin Bacon. Ook in januari al te zien op de Nederlands TV is Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. die op plek vier staat. The Originals, een spin-off van The Vampire Diaries, sluit de top vijf.

Over het onderzoek
De vragenlijst kon een maand lang worden ingevuld door bezoekers van MijnSerie.nl. Per categorie konden vijf stemmen worden uitgebracht; 2084 personen vulden de vragenlijst in.
Vorige aflevering
The Iron Throne
The Iron Throne
08x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_anonymous
02 jan 2014 19:17 -
Breaking Bad op plaats vier is schandalig, ik kan niets anders zeggen. Schaam je nederland!
Reageer
avatar_JanWillemK
02 jan 2014 19:54 -
Tja, zo zie je maar weer dat mensen alleen de grootste series kwa naam bekijken. Er zijn een paar andere series die VEEL beter zijn dan Arrow, Breaking Bad & The Walking Dead.

Beste nieuwe serie in 2013 is Under the Dome.. WTF :P
Reageer
avatar_anonymous
02 jan 2014 20:14 -
Haha, Dubstep; dan mag jij graag vertellen welke paar series beter zijn dan Breaking Bad. Er zijn er een paar waarvoor je dat statement kan maken, maar die zijn op 1 hand te tellen. Nu ben ik heel benieuwd naar je series =D
Reageer
avatar_JanWillemK
02 jan 2014 20:25 -
https://www.mijnserie.nl/forum/5-vraag-aanbod/608/

;)
Reageer
avatar_anonymous
02 jan 2014 20:56 -
Heb de series in het forum gezien, maar ik moet je helaas teleurstellen; kritisch gezien is er geen 1 daarbij die beter is dan Breaking Bad of hoger wordt aangeschreven dan Breaking Bad. Maar goede series zijn het zeker!
Reageer
avatar_JanWillemK
03 jan 2014 11:52 -
Er is maar één serie die hoger aangeschreven word dan Breaking Bad en dat is Game of Thrones. Dus het klopt dat de serie erg beroemd is.

Echter, in mijn ogen zijn de series die ik heb genoemd sowieso beter dan Breaking Bad. Alleen het laatste seizoen was zeer goed, maar dat maakt niet de hele serie geweldig.
Reageer
avatar_Kizaru
03 jan 2014 15:12 -
Terecht ! ....nog een maandje en dan komt seizoen 3 op bluray :-)
Reageer
avatar_anonymous
06 jan 2014 17:33 -
Suits is een betere serie dan Breaking Bad en ook The Wire was een geweldige serie.
The Blacklist is van de nieuwkomers veruit de beste vind ik....
Reageer
Game of Thrones