Leuk?
7
2
Bekijk stemmen

Nieuwe spin-off van Game of Thrones brengt ons nóg verder terug in de tijd

HBO heeft nóg een Game of Thrones-project in ontwikkeling, dit keer van The Batman II-schrijver Mattson Tomlin.

Het bedrijf is actief bezig met het opwarmen van het idee voor Aegon's Conquest, waarover al lang wordt gediscussieerd.

HBO werkt samen met Mattson Tomlin, een veelgevraagd schrijver die ongeschreven werk deed voor Matt Reeve's The Batman en meeschrijft aan het aankomende vervolg, The Batman Part II. Hij schreef ook de actiecomic-verfilming BRZRKR met Keanu Reeves voor Netflix en een geanimeerde Terminator-serie die hij ook voor Netflix schrijft.

House of the Dragon

Aegon's Conquest is eigenlijk een directe prequel op House of the Dragon (foto) en vertelt het verhaal van de bloedige en brute verovering van Westeros door de Targaryen. Het verhaal volgt de indringer Aegon Targaryen, die het continent Westeros verovert met zijn zustervrouwen, Rhaenys en Visenya, en hun draken. Aegon verenigde met succes zes van de zeven koninkrijken in slechts twee jaar, waarbij alleen Dorne zich met succes kon verzetten.

Een bron beschreef het project als een 'back to basics' benadering van George R.R. Martin's epische fantasy-universum (hoewel, gezien het feit dat de eerste serie uitgebreid en complex was, is het onduidelijk wat 'back to basics' precies betekent in de context van Thrones). Variety meldde eerder dat Aegon's Conquest begin vorig jaar werd besproken.

Sinds Game of Thrones in 2019 werd afgesloten, zijn er veel prequels (en één idee voor een vervolg) in ontwikkeling genomen en sommige worden als niet langer actief beschouwd - hoewel HBO liever niet zegt dat een optie volledig van tafel is, omdat er altijd een kans is dat een ooit veelbelovend idee opnieuw wordt ontwikkeld onder een andere schrijver.

De inspanningen hebben twee series opgeleverd die groen licht hebben gekregen: House of the Dragon, waarvan het tweede seizoen deze zomer begint, en A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, die dit jaar in productie gaat en gebaseerd is op de romans Dunk en Egg van Martin.

HBO gaf geen commentaar.

Tomlin heeft laten zien dat hij in verschillende genres uit de voeten kan. Hij schreef de Netflix misdaadthriller Project Power met Jamie Foxx en werkte als adviseur aan de Oscargenomineerde animatiefilm The Sea Beast.
Vorige aflevering
The Iron Throne
The Iron Throne
08x06
Leuk?
7
2
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Solis
12 feb 2024 17:07 -
Lekker uitmelken...
Reageer
avatar_Karzal
12 feb 2024 20:03
Zolang de kwaliteit aanhoudt mogen ze lekker doorgaan - vervalt dat, ja dan heeft het geen meerwaarde.
Reageer
avatar_antimidant
12 feb 2024 19:49 -
Zit er niet op te wachten...
Reageer
avatar_Futsudo
12 feb 2024 23:01 -
Andere spin-offs waar nog aan wordt gewerkt zijn onder andere een serie genaamd The Sea Snake, 10.000 Ships, A Knight of the Seven Kingdoms/The Hedge Knight en The Golden Empire. Daarnaast wordt er gewerkt aan verschillende geanimeerde series en een Jon Snow spin-off.
Reageer
avatar_Tamino
12 feb 2024 23:50
Bijgewerkt op: 12 feb 2024 23:51
die van jon snow is niet meer zeker omdat ze bang zijn om zelf iets te schrijven omdat ze geen originele verhalen hebben van de schrijver las ik
Reageer
Game of Thrones