Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Futurama door Hulu vernieuwd met twee nieuwe seizoenen

Hulu heeft nog twee seizoenen besteld van de volwassen animatieserie Futurama.

De streamer blies de serie in 2022 nieuw leven in met een bestelling van twintig nieuwe afleveringen. Seizoen elf ging 24 juli van start op Hulu en stond zes weken lang in de Top 10 Original series van Nielsen.

Seizoen twaalf zal naar verwachting in 2024 op Hulu verschijnen. De laatste bestelling van twintig afleveringen is voor seizoen dertien en veertien.

Futurama

De animatieserie ging in 1999 in première en verwierf al snel een trouwe aanhang en bijval, waaronder twee primetime Emmy's voor Outstanding Animated Program.

Futurama volgt Philip J. Fry (Billy West), een pizzakoerier uit New York City die zichzelf per ongeluk bevriest in 1999 en ontdooid wordt in het jaar 3000. In dit verbazingwekkende New New York raakt hij bevriend met de harddrinkende robot Bender (John DiMaggio) en wordt hij verliefd op de cycloop Leela (Katey Sagal). Het trio vindt werk bij de Planet Express Delivery Company, opgericht door Fry's aftammeling, Professor Hubert Farnsworth. Samen met boekhouder Hermes Conrad (Phil Lamarr), assistente Amy Wong (Lauren Tom) en buitenaardse kreeft Dr. John Zoidberg (West) beginnen ze aan spannende avonturen die hen naar alle uithoeken van het universum brengen.

De cast bestaat ook uit Tress MacNeille, Maurice LaMarche en David Herman.

Na de eerste release op Fox werd Futurama van 2007 tot 2009 met succes op dvd uitgebracht. Dat leidde tot de wedergeboorte op Comedy Central van 2010 tot 2013. Na een 'korte' pauze van tien jaar kwam Hulu erbij en bestelde twintig afleveringen.

Futurama is gemaakt door Matt Groening en ontwikkeld door Groening en David X. Cohen. Uitvoerend producenten zijn Groening, Cohen, Ken Keeler en Claudia Katz.

Het is van 20th Television Animation, dat deel uitmaakt van Disney Television Studios. De animatie wordt verzorgd door Rough Draft Studios.

Futurama is een belangrijke pijler van Hulu's Animayhem-merk, dat de streamer in juli lanceerde. Hulu blijft de thuisbasis van alle afleveringen van fanfavorieten, waaronder 20th Television Animations' Family Guy, Bob's Burgers, American Dad! en anderen.

Hieronder kun je de trailer van Futurama seizoen elf bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
All the Way Down
All the Way Down
08x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Futurama