Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Furia binnenkort te zien bij MyLum

Furia zal eerst te zien zijn op het Noordelijk Film Festival, van 10 november tot en met 14 november, in Leeuwarden.

Furia is een donkere, character-driven thriller vol twists. Het speelt zich af in Europa’s twee meest vooraanstaande hoofdsteden: Oslo en Berlijn. In deze achtdelige thriller vormt het prachtige westen van Noorwegen en de stad Berlijn het decor voor de jacht op een angstaanjagende extreemrechtse terreurcel. Furia is geschreven door Emmy-winnaar Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon) en geregisseerd door Magnus Martens (Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., The Walking Dead: World Beyond en Good Behavior) en Lars Kraume. De achtdelige thriller is vanaf 19 november te zien op myLum en vanaf 23 november verkrijgbaar op DVD.

Van idyllische fjorden in Noorwegen naar de politieke strijd in het hart van Europa; Furia verkent de gewelddadige wereld en het oprukkende gevaar van het rechts-extremisme. Het is een verhaal over tegenstellingen en identiteitsworstelingen, geïnspireerd op ware gebeurtenissen en echte spanningen. Furia laat je kennismaken met menselijke drama's uit alle lagen van de bevolking, expliciet beïnvloed door een brede nationalistische tendens die zowel het plattelands- als stadsleven overspoelt, door lokale gemeenschappen, nationale en internationale politiek.

Ragna is een undercover agent die infiltreert tot een nationalistische subcultuur en in een extreemrechtse terreurcel. Ze probeert haar gevoel van eigenwaarde te behouden terwijl ze vastbesloten is om een sinistere en concrete terroristische aanslag uit te roeien. Ondertussen leidt Asgeir, voormalig agent van de Special Operations en ex- adrenalinejunkie, een rustig leven nadat hij ontsnapt is uit de Russische onderwereld. Hij moet zijn echte identiteit geheim houden om zijn dochters leven te beschermen. Een schokkende moord in een idyllisch Noors stadje brengt hun twee werelden samen. Ze worden geconfronteerd met een race tegen de klok om te voorkomen dat het ondenkbare gebeurt.

Video on youtube









Release: 19 november op myLum en 23 november op DVD
Taal: Duits, Engels en Noors
Speelduur: 8x 45 minuten
Kijkwijzer: 16+, Geweld, Grof Taalgebruik
Vorige aflevering
Fire and Fury
Fire and Fury
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_rotthierpeter
15 nov 2021 14:45 -
Vanaf zaterdag 27 november te zien op Canvas
Reageer
Furia