Försvunna människor

7.3 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Natasha Slagter geeft "Försvunna människor - Seizoen 1 (Screener MyLum)" een 7.
Geschreven door Natasha Slagter op 4 februari 2023.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Försvunna människor - Seizoen 1 (Screener MyLum)

Försvunna Människor (2022) is een zesdelige Zweedse televisieserie die zich afspeelt in een kleine stad In Zuid Zweden. De serie werd geschreven door Ulf Ryberg, bekend van onder meer Headhunters en Millenium.

Op een zomerse dag maakt vrachtwagenchauffeur Erwin Linnas een van zijn vele ritten met de tankwagen. De reis van vandaag vanuit Kopenhagen is echter niet zoals alle andere. Hij gaat een groep Syrische vluchtelingen het land uit smokkelen. Het gaat allemaal goed en hij komt zonder problemen door de douane en grenzen. Maar wanneer hij een eindje landinwaarts door de politie wordt aangehouden voor een controle, maakt hij een fout die dodelijke gevolgen heeft voor de vluchtelingen. De vergissing leidt niet alleen tot de dood van de vluchtelingen. Het verandert ook Erwins, toch al turbulente, leven volledig. Nu moet hij alles doen om te voorkomen dat het geheim van de vluchtelingen bekend wordt. Ondertussen krijgt politieagente Anja een vreemde zaak voorgeschoteld waarbij een vluchteling en een jongetje betrokken zijn. Terwijl Anja dieper in de zaak graaft, komt ze ook steeds dichter bij Erwin en zijn geheim.

De serie zit goed in elkaar waarbij diverse verhaallijntjes naadloos in elkaar overlopen. Als eerste natuurlijk Erwin en zijn baas Rainer Lunt die er alles aan doen om de dood te verbergen. Maar de serie geeft ook een realistisch beeld van de werkwijze van de politie.

Goed geacteerd

De cinematografie en de muziek zijn uitstekend, met prachtige beelden van de Zweedse natuur en een geweldige soundtrack die de spanning versterkt. Het enige minpunt van de serie is dat sommige verhaallijnen soms voorspelbaar zijn, maar dit wordt gecompenseerd door de sterkte van de personages en de spanning van de verhaallijn. Vooral de steeds verdere worsteling van Erwin en aan de andere kant de vastberadenheid van zijn baas is een sterk punt van deze serie.

In het algemeen is Försvunna Människor een prima serie die zowel spannend als emotioneel is. Het is een must-watch voor liefhebbers van politie- en misdaadshows. Het is een serie die je in spanning houdt tot het einde en laat je nadenken over wie is goed en wie is fout?

De serie is te zien op MyLum en Viaplay.
Video on youtube
Volg Försvunna människor
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst