Frontier (2016)

7.5 / 10
48 min
Avontuur, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Aldina Bronckers geeft "Frontier - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Aldina Bronckers op 19 december 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Frontier - Eerste aflevering

De combinatie Netflix, Discovery Canada en Jason Momoa zorgde ervoor dat ik er niet langer over na hoefde te denken. Deze serie moest én zou ik zien. Het liefst à la minute. Ik heb het natuurlijk over de nieuwe historische dramaserie Frontier.

Noord-Amerika, 18e eeuw. Frontier gaat over een gewelddadige strijd die zich afspeelde rondom de bonthandel in de Noord-Amerikaanse wildernis. Rijkdom. Macht. Het uitschakelen van de competitie. De beste positie bemachtigen. De strijd om bont is ongelooflijk hard, chaotisch en zorgt voor bloederige conflicten.

Tijdens de eerste aflevering ligt de focus voornamelijk op de introductie van verschillende personages, de verschillende perspectieven die het verhaal zullen vertellen. Zoals de ongetemde bonthandelaar Declan Harp (Jason Momoa, Game of Thrones) die bekend staat als een genadeloze handelaar en de jonge Ier Michael Smyth (Landon Liboiron, Hemlock Grove) die ‘The New World’ bereikt per schip en wordt opgedragen zich in de bonthandel te wagen en opzoek te gaan naar Harp.

De eerste aflevering van Frontier is op visueel gebied tiptop in orde, zit vol spanning en snelle actie. Allerlei personages worden geïntroduceerd waardoor de eerste zaadjes voor de verschillende verhaallijnen zijn gezaaid. De eerste aflevering kijkt weg als een film en roept sferen op als in Game of Thrones en DiCaprio’s The Revenant. Zeker niet gek dus voor acteur Jason Momoa die we vooral kennen in zijn memorabele rol als Dothraki strijder Khal Drogo uit Game of Thrones. Daarnaast spreekt het originele onderwerp mij persoonlijk enorm aan. Het is creatief. Iets nieuws. Iets waar ik absoluut meer over te weten wil komen.

De introductie van de vele personages kan ook als een nadeel gezien worden. In het begin loopt het verhaal vrij snel. Het is even worstelen om bij te blijven en er in te komen. In combinatie met het switchen van settingen, zoals onder andere de Noord-Amerikaanse wildernis en London, wordt er van de kijkers verlangd er met hun hoofd bij te blijven om alle gebeurtenissen en handelingen goed te kunnen volgen. Maar goed, dit is natuurlijk meestal het geval bij een pilot-aflevering: nieuwe setting, nieuwe verhalen, nieuwe gezichten… een nieuw begin. Logisch toch? Dat je er even in moet komen.

Een pilot is altijd een moeilijke aflevering om een al een duidelijke mening te vormen over een serie. Frontier is in het begin even worstelen, maar na een kwartier zit je als kijker echt wel in de aflevering en word je het verhaal ingezogen. Met name doordat het onderwerp zo verrassend is en de aflevering wegkijkt als een film.

De eerste aflevering heeft mij honderd procent zeker overtuigd. Vol enthousiasme kijk ik uit naar het vervolg van het eerste seizoen. De eerste aanzet is er… nu de rest nog.

Frontier is vanaf januari te zien op Netflix. Een tweede seizoen is ook al bevestigd.
Volg Frontier (2016)
Vorige aflevering
The Sins of the Father
The Sins of the Father
03x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7