Friends

8.5 / 10
22 min
Komedie, Romantiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Nienke de Boode geeft "Friends - Seizoen 9" een 9.
Geschreven door Nienke de Boode op 18 juni 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Friends - Seizoen 9

En dan ben ik al weer aangekomen bij het een-na-laatste seizoen van een van de meest bekende comedy's: Friends. Na acht seizoenen, vele relaties in en buiten de vriendengroep en ontelbare levenslessen gaan onze New Yorkse dertigers gewoon door met het leven. Voor Rachel betekent dit haar eerste kind met een van haar beste vrienden en ex Ross. Aan het begin van het vorige seizoen werd al duidelijk dat hij de vader was, maar hoe moest het dan verder? Samen opvoeden of toch niet? Huwelijksaanzoeken van verschillende kanten maken het er niet makkelijker op voor Rachel. De baby heet Emma en Rachel trekt bij Ross in zodat ze samen Emma kunnen opvoeden. Dit zorgt natuurlijk wel voor enige wrijving tussen die twee. De nanny die ze aannemen om het allemaal wat makkelijker te maken, maakt het natuurlijk alleen maar moeilijker (en grappiger).

Aan de andere kant proberen Monica en Chandler samen een baby te krijgen. Wanneer dat steeds maar niet lukt, komt er toch wel druk op hun relatie te liggen. Hoe ze daar mee omgaan, is ook een belangrijke verhaallijn in dit seizoen. Phoebe heeft dit seizoen een serieuze relatie, maar ook daar komen problemen bij kijken. Zij moet dit seizoen een paar hele moeilijke keuzes maken, wat meer diepte geeft aan haar karakter. En dat is iets wat volgens mij in de vorige seizoenen minder aanwezig was bij haar. Het is zeker wel een positieve toevoeging aan de serie.

Ondertussen probeert Joey het nog steeds te maken als acteur. Daarnaast worstelt hij nog steeds met gevoelens voor Rachel. Hij krijgt echter wel een andere serieuze relatie. Aan het eind van het seizoen gaan ze met z’n allen naar Barbados. Tijdens deze reis verandert alles en worden relaties en de verhoudingen tussen de karakters compleet omgegooid. Aanzoeken, vreemdgaan en liefdesbekentenissen gaan over en weer, en geven dan ook zeker een spannende en interessante seizoensfinale.

In dit seizoen wordt steeds duidelijker dat ze nu meer gaan nadenken over wat ze verder willen met hun leven. Maar niettemin doen ze dit natuurlijk nog steeds op de grappige manier die zo kenmerkend is voor comedy’s. Je weet ondertussen natuurlijk wel dat dit het een-na-laatste seizoen is en dat ze er dus een einde aan gaan breien. Maar misschien is dat ook maar goed ook, want hoe lang hadden ze nog zo door kunnen gaan?

Dit seizoen is in ieder geval nog erg goed en één van mijn favorieten. Dat komt mede doordat er net wat meer diepgang in de personages zit dan hiervoor. Dat voegt voor mij echt wel wat toe, want ik had hiervoor altijd een beetje het gevoel dat Phoebe en Joey net wat minder aandacht kregen. De karakters leken wat oppervlakkiger dan die van de rest. Voor Phoebe wordt dat in ieder geval rechtgetrokken en ook voor Joey is het nu beter. Dat is voor mij een pluspunt en daarom ook een cijfer dat iets hoger is dan de cijfers die ik aan de seizoenen hiervoor heb gegeven: een 9,0.

Ik ga dan nu maar verder met het allerlaatste seizoen. Met pijn in mijn hart, dat wel.
Volg Friends
Vorige aflevering
The Last One (2)
The Last One (2)
10x18
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
19 jun 2015 10:09 -
Lang geleden dat ik Friends heb gezien :) Blijft voor mij, samen met Married with Childeren en Seinfeld, een van de beste sitcoms ooit. Het goede aan Friends is dat de ontwikkeling van de personages, relaties, kinderen, etc, de humor en de kwaliteit van de serie niet heeft beïnvloed. Dit in tegenstelling bij bijvoorbeeld The Big Bang Theory. Dat is sinds de introductie van Amy en Bernadette echt een stuk minder geworden.
Reageer
avatar_Nienkepiene
19 jun 2015 10:23
Ik ben bij The Big Bang Theory pas bij seizoen 3, maar het is mij al wel opgevallen dat er echt minder ontwikkeling in de karakters zit. Qua relaties gebeurt er weinig wat echt serieus genoemd kan worden en op werkgebied en persoonlijke ontwikkeling zit er al helemaal geen schot in. Vind het nog wel leuk om te kijken, maar t kan niet toppen aan Friends.
Reageer
avatar_Fija
24 jun 2015 06:11 -
Ben het helemaal met bovenstaande eens ^^
Friends is een geweldige serie. Een van de beste, als je het mij vraagt.
Reageer
avatar_jerrylank
18 aug 2017 15:44 -
las je een minder goede dag hebt en je kijkt friends dan wordt je weer vrolijk wat een top serie is niet te evenaren
Reageer

Nieuwste recensies

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5

The Sex Lives of College Girls - Eerste aflevering

8

BuZa - Eerste aflevering

7.5

The Wheel of Time - Eerste twee afleveringen

8
Friends