Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Trailer voor tweede seizoen Apple TV+-serie Foundation (2021)

Apple TV+ heeft de trailer voor Foundation (2021) seizoen twee vrijgegeven, waarin de epische omvang van de serie, die gebaseerd is op korte verhalen van Isaac Asimov, wordt getoond.

De trailer laat zien dat het nieuwe seizoen de epische schaal van de sci-fi serie zal voortzetten. De serie, die in 2021 op Apple TV+ werd gelanceerd, is bedacht door David S. Goyer (The Sandman) en Josh Friedman (Snowpiercer) en wordt uitvoerend geproduceerd door Robyn Asimov. De serie, die losjes gebaseerd is op de korte verhalen van haar vader Isaac Asimov, volgt een groep rebellen die proberen een intergalactisch rijk ten val te brengen, met een ensemblecast die bestaat uit Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann en Cassian Bilton.

Foundation (2021)

Hoewel de AppleTV+-serie slechts losjes gebaseerd is op de Asimov-verhalen, kunnen ze toch iets van een blauwdruk bieden voor wat we kunnen verwachten in Foundation (2021) seizoen twee. Waarschijnlijk putten ze uit het korte verhaal "The Mayors" uit 1942, waarin Salvor Hardin (het personage gespeeld door Harvey, dat heel anders is dan de oorspronkelijke uitbeelding) wordt gevolgd nadat hij burgemeester van Terminus is geworden. Zoals de trailer voor het tweede seizoen van Foundation (2021) aangeeft, begint "de tweede crisis", wat waarschijnlijk verwijst naar een gloednieuwe aanval van Anacreon op de Foundation, terwijl interne facties op Terminus pleiten voor de militarisering ervan, zodat ze zichzelf kunnen verdedigen.

Tot nu toe is bevestigd dat elk hoofdrolspeler terugkeert in Foundation (2021) seizoen twee, met de mogelijke uitzondering van Chipo Chung als de stem van het Deliverance besturingssysteem. De cast krijgt ook een instroom van negen nieuwe personages, gespeeld door Kulvinder Ghir (Suspicion (2022)), Sandra Yi Sencindiver (Bron/Broen), Ella-Rae Smith (The Stranger (2020)), Dimitri Leonidas (The One), Ben Daniels (The Crown), Holt McCallany (Mindhunter), Rachel House (Cowboy Bebop (2021)), Nimrat Kaur (Homeland) en Isabella Laughland (The Dark Crystal: Age of Resistance).

Foundation (2021)

Hoewel het tweede seizoen van Foundation (2021) een episch sciencefictionverhaal belooft dat een nieuw hoofdstuk in de val van het Empire volgt, zal het slechts een deel van het overkoepelende speculatieve historische verhaal vertellen. Goyer heeft al onthuld dat, als alles goed gaat, de serie acht seizoenen zal duren, wat betekent dat aan het eind van seizoen twee slechts een kwart van het volledige verhaal verteld zal zijn. Hoewel het een hele opgave is om te denken dat de serie zo lang zal kunnen lopen, werd de serie na drie afleveringen in het eerste seizoen al voor een tweede seizoen verlengd, wat zou kunnen betekenen dat de kijkcijfers voor de Isaac Asimov-verfilming behoorlijk hoog zijn, en men verwacht dat dat zo zal blijven.
Vorige aflevering
Creation Myths
Creation Myths
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
06 jan 2023 10:30 -
Eindelijk lees ik nu dat de makers eindelijk toegeven dat het verhaal "slechts losjes gebaseerd" is op de epische boeken van Asimov. Als ze dat gelijk hadden toegegeven had ik wellicht op een heel ander manier naar de serie gekeken. Nu zie ik alleen maar dat een aantal basiselementen van Asimov met voeten worden getreden en was dit vorig jaar mijn "meest teleurstellende serie".
Over oorlog en militariseren of een rebellie gaan deze boeken helemaal niet. Het is ook geen serie "korte verhalen" maar een eenduidig goed samenhangend verhaal dat lange tijd bestrijkt. Het blijkt telkens weer dat de makers, ook al is één ervan "de dochter van", de boeken totaal niet hebben begrepen.
Hoewel ik een goed SF verhaal altijd kan waarderen, zal ik ook dit seizoen Foundation niet gaan kijken.

Sorry voor deze rant, maar dit zit me al hoog sinds de serie begon ;-)
Reageer
Foundation (2021)