Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
anonymous geeft "The Killing - Seizoen 1" een 0.
Geschreven door anonymous op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Killing - Seizoen 1

Ik had al gehoord dat dit een hele spannende serie was en inderdaad, ik ben niet teleurgesteld. Een knap in elkaar gezette Deense serie met in de hoofdrol politievrouw Sarah Lund (Sofie Gråbøl). Zij staat op het punt ontslag te nemen om met haar zoon en (Zweedse) vriend, in Zweden te gaan wonen en werken als er een 19-jarig meisje vermist word. Het meisje wordt al snel vermoord teruggevonden en het spoor gaat alle kanten op en tegelijkertijd nergens heen. Tegelijkertijd speelt er een verkiezingscampagne voor een nieuwe burgemeester, waarbij Troels Hartman (Lars Mikkelsen) een goede kans lijkt te gaan maken, totdat hij (zijdelings?) bij deze moord betrokken raakt.

We zien het verdriet van de ouders van het vermoorde meisje. We zien ook hoe zij omgaan met hun onmacht en woede, elkaar kwijt dreigen te raken. Toch willen zij ook dat het leven van hun twee jongere zoons zo gewoon mogelijk doorgaat, ook als zij ontdekken dat hun dochter wel degelijk geheimen voor haar ouders had.

Daarnaast zien we ook een stukje privéleven van een paar politici en we volgen Sarah, die haar opvolger Jan Meyer (Søren Malling) zeer tegen haar zin, moet inwerken. Na een tijdje kunnen ze het beter met elkaar vinden. Sarah is elke keer van plan om naar Zweden te vliegen omdat het erop lijkt dat de zaak opgelost is, maar steeds gebeurt er iets waardoor ze haar vertrek weer uitstelt. Haar partner en zoon lijken dan ook totaal ondergeschikt aan het oplossen van deze moord.

Sarah is zeer eigengereid, gaat volkomen haar eigen gang zonder uit te leggen wat ze waarom doet, waardoor Jan geen idee heeft waar hij aan toe is, maar geleidelijk merkt hij dat ze wel degelijk weet waar ze mee bezig is en gaat hij haar waarderen. Daarna gaat het steeds beter tussen die twee, waarbij hij haar steeds meer volgt en meewerkt bij de in zijn ogen toch vreemde stappen die ze zet, met uiteindelijk als resultaat……. Dat verklap ik nog even niet. Ook haar leidinggevende weet af en toe niet meer wat hij met haar aan moet als ze keer op keer zijn orders negeert.

Na verloop van tijd wordt steeds duidelijker waarom een verdachte die dingen deed waardoor hij verdacht werd. Behalve de verhaallijnen die van begin tot eind door alkaar lopen, zitten er dus ook enkele kortere verhaallijnen in, al blijven sommige dingen onopgelost tot de laatste aflevering.

De serie bestaat uit twintig afleveringen, vijf dvd’s van vier aflveringen, die elk precies 24 uur van het onderzoek beslaan. Absoluut een aanrader, spannend van begin tot eind met goede acteurs, spannende wendingen in het verhaal waardoor je eigenlijk achter elkaar door wil blijven kijken. Ik verheug me al op de volgende serie, die ik al in de kast heb staan, maar waarvoor ik nu van te voren ruim tijd wil maken.
Volg Forbrydelsen
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
13 apr 2012 15:04 -
De spanning mag van mij iets hoger liggen, groot gedeelte van de serie gebeurt er niks of nauwelijks iets en zit je allemaal het verhaal uit te gapen tot er weer iets gebeurt dat wel interessant is. Wel een goede serie maar het tempo mag iets hoger liggen en iets minder drama is ook niet erg, al is dat wel iets dat deze serie sterk kenmerkt
Reageer
avatar_anonymous
15 apr 2012 16:55 -
Wel een beetje verwarrend, bij deze recensie staat een poster van de Amerikaanse versie en niet de Deense.

Maar over de serie gesproken, het is lang geleden dat ik zo heb genoten van een 1ste seizoen. Elke aflevering is interressant en eindigt met een cliffhanger zodat je weer een aflevering wilt kijken van 55 minuten en dat was voor mij best lastig. Zeker een aanrader!!!!!
Reageer
avatar_GeeEnzo
20 sep 2022 15:43 -
Serie 1 en 2 was de moeite van het kijken waard. Serie 3 echter was een bron van ergernis door de familie toestanden rond de Sara Lund.
Reageer
Forbrydelsen