Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Interview: producent Rolf Koot over Flikken Maastricht, deel 2

Na het schokkende einde van Flikken Maastricht gisterenavond hebben fans een goed jaar om bij te komen. Voor de cast en crew gaat de serie gewoon door. Het filmen van seizoen negen is inmiddels begonnen. In het vervolg van het interview dat MijnSerie had met producent Rolf Koot, praten we over de veelbelovende toekomst van Nederlands grootste serie.

Seizoen negen is al helemaal rond?
Ja, negen is praktisch rond. Vrijwel alle afleveringen zijn geschreven. Met draaien zijn we bij de vierde en vijfde aflevering.

Was er dit seizoen weer een pauze waarin u niet wist wat er gebeurde na de cliffhanger?
Nee, dit seizoen wisten we redelijk, de tweeëntwintig afleveringen, wat we gingen doen. Want we draaien tweeëntwintig aflevering [van seizoen negen en tien] dit jaar. We moeten wel echt door nu. We kunnen niet te lang gaan nadenken. We hebben min of meer in kaart wat we gaan doen.


Cast Flikken Maastricht © AVROTROS
Is dit ook weer een gecompliceerd verhaal?
De eerste twee afleveringen van seizoen negen rondt een aantal lijnen van seizoen 8 af. Maar het wordt nog veel mooier en ingewikkelder dan men in de eerste instantie zal denken. Er zitten veel lagen in. Niets is wat het lijkt. Een bekend cliché maar het dekt deze keer wel de lading. Zoiets hebben we in het verleden ook wel eens gedaan, zoals de koffer met geld in seizoen 3. Die kwam pas in De Overloper (dus na seizoen 5) weer terug. Dat hebben we ook gaandeweg verzonnen. Het was niet bewust allemaal van te voren gepland. We hadden aan het einde van seizoen 3 een koffer met geld waar Wolfs mee wegloopt. Victor kwam met het lumineuze idee om serie 4 te laten beginnen met Wolfs die de gesloten koffer op het bureau brengt en dan blijkt de koffer leeg te zijn. We hadden nog geen idee waar dit heen zou leiden maar we waren er allemaal over eens dat dat een geweldig beeld zou opleveren. Daarna zijn we begonnen met verzinnen wat we er eigenlijk mee moeten doen.

Dus de confrontatie tussen de Hamza’s en de Italianen gaat door?
Dat sijpelt door, ja.

Een van de grote vragen rondom de serie is of Wolfs en Eva ooit samen zullen komen. In een interview zei Viktor Reinier dat hij het inmiddels wel zag zitten. Angela Schijf daarentegen niet. Wat vindt u?
Ik ben er ook op tegen. Dat is het geheim van al deze series. Op het moment dat ze iets krijgen wordt het te truttig. Dan wordt het huisje-boompje-beestje. Dan is de serie eigenlijk over.

Hebben de acteurs veel invloed op hun personages?
[Viktor Reinier schrijft zelf de scripts, de anderen] op de verhaallijnen niet zo, maar over de personages praten we natuurlijk vaak en ieder voorstel wat vanuit de cast komt wordt serieus genomen. Inmiddels weten we allemaal heel goed wie die karakters zijn. Soms zegt Angela: dit gaat Eva van Dongen niet zeggen. Nou ja, dan gaat ze dat niet zeggen.

Hoe komen de verhalen in de serie tegenwoordig overeen met echte gebeurtenissen?
Dit drugsgegeven, dat is een dingetje waar ik mee kwam, dat is omdat het in Limburg heel erg speelt. Limburg ligt feitelijk in België en Duitsland dus het heeft een hele rare grenspositie. Criminelen komen natuurlijk graag in Nederland. Het is een heel prettig land, de straffen liggen lager. Dat Maastricht een hele centrale rol in de internationale drugshandel speelt, of kan spelen, dat is een gegeven.

Hoe blijft u nieuwe locaties vinden rondom Maastricht?
[lacht] Nou ze zijn niet altijd nieuw, sommige worden meerdere keren gebruikt. Goed
zoeken. We hebben heel veel dingen die we binnen doen en dat zijn steeds nieuwe huizen. We gaan nooit naar hetzelfde huis om een ander verhaal te vertellen. In Maastricht zijn alle bevolkingslagen vertegenwoordigd, van heel rijk tot behoorlijk arm. Dus in die zin is alles daar wel. We draaien ook veel buiten Maastricht, de natuur is schitterend in Limburg.

Is het nog steeds even leuk als toen u begon?
Nee, veel leuker. Het begin was heel moeizaam terwijl het nu een behoorlijk geoliede machine is. We weten allemaal precies wat we waard zijn. We weten ook wat Flikken is. In het begin hadden we geen idee wat we aan het doen waren. Ik zit al redelijk lang in dit werk, dus ik weet wel hoe je een programma moet maken, maar wat dit eindelijk moest worden… tja, politie in Limburg.

Flikken Maastricht seizoen 8 is vanaf 16 mei verkrijgbaar op DVD.
Vorige aflevering
Cluster B
Cluster B
18x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Flikken Maastricht