Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Interview: producent Rolf Koot over Flikken Maastricht, deel 1

Seizoensfinales krijgen in Nederland zelden de aandacht die ze verdienen. Dit terwijl het toch vaak de spannendste afleveringen zijn. Dat is zeker het geval bij Flikken Maastricht. Morgen is al weer de allerlaatste aflevering van seizoen acht. MijnSerie sprak met producent Rolf Koot, die al vanaf het begin aan de serie werkt, over wat fans te wachten staat: “Dit is zelden vertoond in een Nederlandse televisieserie”.

Het plot van dit seizoen is ingewikkelder met meerdere verhaallijnen. Hoe is dit bedacht?
We hebben er bij deze serie voor gekozen om vrij snel met de lange lijn te beginnen. Alleen merk je dat als kijker niet meteen. In een aantal afleveringen lijkt de zaak te zijn opgelost, maar pas in aflevering acht/negen blijkt dat er tussen die zaken een verband zit en dat die zaken eigenlijk helemaal niet zijn opgelost. Het is onderdeel van een veel groter verhaal.

Is dat om fans wat vernieuwing te geven?

Esmee © AVROTROS

Ja. Natuurlijk doe je het in eerste instantie voor de kijker, maar we willen ook ons zelf wel blijven uitdagen door dingen op een andere manier te proberen. Het idee kwam van Jan Harm Dekker, de hoofdschrijver. Ik had bedacht om eerder met de lange lijn te beginnen, maar ik vroeg me af of dat ging werken, omdat een groot deel van de kijker een zogenaamde ‘stand alone’ aflevering wil zien. Pak ‘em beet anderhalf miljoen kijkers vinden dat het leukste, en een half miljoen vindt de doorlopende verhaallijn leuker. Dus daar hebben we een soort combi van gemaakt.

Wilde u bewust de lat hoger leggen voor uzelf of de kijkers?
We zitten in de prettige positie dat de omroep ons behoorlijk vrij laat in wat we doen. Dus als ik denk dat het me geen kijkers kost want ik wil natuurlijk mijn marktaandeel houden en het liefst laten groeien, dan waag ik het er op om iets nieuws te doen. Ik denk dat de serie er beter van wordt door binnen bepaalde grenzen iets nieuws te proberen. “Jumping the shark”. Dat gaan we zeker niet doen.

Bij de vorige cliffhanger was het de bedoeling dat het zo open zou eindigen?
De vorige cliffhanger was met Fleur, de dochter van Wolfs. Dat Fleur Daan heeft doodgeschoten en het idee met de kogel komt van Victor. Dat je die wapens kon ombouwen enzo dat had hij allemaal bestudeerd. Maar toen we het draaiden, wisten we nog niet wat we met de volgende serie wilden gaan doen. We hadden nog geen idee. Maar het idee was spannend dat Wolfs een dilemma heeft omdat hij weet dat Fleur het gedaan heeft, maar dat als hij haar helpt Eva in de gevangenis zal belanden. Dat dilemma hebben we meegenomen naar de eerste twee afleveringen van dit seizoen.

Wat kunnen we van deze finale verwachten?
We hebben pas afgelopen zondag het einde van serie acht gedraaid. Dat kon niet eerder door de blessure die Victor had opgelopen. En daarna moest ik het nog een keert uitstellen door het weer. We hadden per se mooi weer nodig. Dus die hebben we afgelopen zondag pas gedraaid. Het is een gigantische stunt geworden. Het wordt een enorm dramatisch einde. Het is een van de mooiste stunts die ooit voor de Nederlandse TV is gedaan, zelden vertoond in een Nederlandse televisieserie.


Eva & Wolfs © AVROTROS
Wordt er iets van de verhaallijnen afgerond?
Ja, er wordt zeker wat opgelost. Zeker. Er komt een gigantische ontknoping, ook tussen Wolfs en Eva. Er staat heel veel op het spel. Eva heeft natuurlijk Fleur niet geholpen bij het proces dus er is veel spanning tussen hun. Uiteindelijk komt alles samen.





Hoe staat de verhouding tussen Wolfs en Eva aan het einde van het seizoen?
Die staat op scherp! Maar het seizoen eindigt met een grote verassing.

Tussen Romeo en Esmee bloeit er ook iets, wat gebeurt daar mee?
Daar zit ook een cliff in. Op alle niveau’s gaan er dingen gebeuren.

De seizoensfinale van Flikken Maastricht is 16 mei te zien op Nederland 1 om 20.30. Op 17 mei staat deel 2 van het interview online, waarin vooruitgeblikt wordt op seizoen negen.
Vorige aflevering
Ontvoerd
Ontvoerd
18x11
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Flikken Maastricht