Flikken Rotterdam

7.8 / 10
50 min
Politie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Flikken Rotterdam - Seizoen 3" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 23 november 2018.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Flikken Rotterdam - Seizoen 3

'Als Flikken Rotterdam met het komende derde seizoen dezelfde stap voorwaarts kan zetten als tussen seizoen een en twee dan hebben ze in Nederland opnieuw een blijvertje dat nog enkele jaren kan meegaan.'

De opgebouwde spanning, de onderlinge relaties in het team en de verhaallijn zijn tot volle wasdom gekomen en doen verlangen naar meer.

Zo eindigde ik dik een jaar geleden mijn bevindingen over het tweede seizoen van Flikken Rotterdam. Ondertussen heb ik seizoen drie verteerd en hebben de makers zich echt wel overtroffen en de kloof naar het zusje uit Maastricht overbrugd. In dit derde seizoen van Flikken Rotterdam gebeurt er heel wat dat naar het eind van het seizoen een oplossing vraagt. De kracht in het verhaal is vooral de ultieme uitkomst die sommigen misschien al kunnen vermoeden als ze rond aflevering acht zijn, maar die uiteindelijk toch nog verrassend overkomt.

Tussendoor krijgt de kijker heel wat op zijn boterham. Bij aanvang van het seizoen worden we geconfronteerd met een vermoorde officier van justitie, een nieuwe agente, een lid van het team dat neergeschoten wordt, een agent die een scheve schaats rijdt, een jongerenbende, een infiltrant, een projectontwikkelaar en een sinistere en sadistische moordenaar. Wat al die zaken met elkaar te maken hebben, vormt de rode draad in dit derde seizoen. Het team krijgt tussendoor nog wel een aantal andere zaken op te lossen maar in tegenstelling tot de vorige twee seizoenen staan die eerder ten dienste van het algemene plot dan als losse franjes.

© AVROTROS


De conclusie is dan ook dat het derde seizoen van Flikken Rotterdam ontbolsterd is tot een fraaie Nederlandse politiereeks die thuishoort in het rijtje van Smeris, Moordvrouw en Flikken Maastricht. De opgebouwde spanning, de onderlinge relaties in het team en de verhaallijn zijn tot volle wasdom gekomen en doen verlangen naar meer.
Volg Flikken Rotterdam
Vorige aflevering
Rex
05x08
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
23 sep 2019 14:26 -
Goede acteurs, maar helaas staat het script zo ver van de werkelijkheid af, dat het ongeloofwaardig wordt en zelfs lachwekkend. Op sommige punten gaat het nog wel, maar hoe nu al voor het tweede seizoen een enorme karikatuur neer wordt gezet van de christelijke rotterdammer. Ik kan me niet voorstellen, dat iemand uit Rotterdam zich anno 2019 daarin herkend.
Waarschijnlijk is de scriptschrijver enorm fan van de amish en verwart hij de christelijke rotterdammer met de mensen uit pennsylvania dutch? Of mogelijk is hij bekend met allerlei sektes?
Geen idee... Het beeld, dat echter geschetst wordt, staat zo ver van de werkelijkheid af, dat de serie er niet geloofwaardiger op wordt.
Wij haken af. Wat ons betreft, is Flikken Maastricht een betere en leukere versie van Flikken Rotterdam. Jammer...alleen het eerste seizoen van deze serie was wel leuk, daarna wat ons betreft een afknapper.
Tip: Als je dan een bepaalde groep in Nederland op de korrel wil nemen? Verdiep je er dan ook even wat meer in! Dan komt het ook wat geloofwaardiger over.
Reageer

Nieuwste recensies

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9
Flikken Rotterdam