Final Space

7.7 / 10
22 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Sam Blaauboer geeft "Final Space - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Sam Blaauboer op 13 mei 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Final Space - Seizoen 1

Toch wederom een animatie die op mijn pad is gekomen. Ditmaal niet door een mooi opgezette trailer of een spannende teaser, maar naar aanleiding van een tip. Een kennis en ik kregen het over series. Al snel hadden we elkaar een aantal suggesties gegeven. Grote namen als La Casa seizoen vier, Breaking Bad en Sons of Anarchy werden al snel genoemd. Bojack, Rick and Morty en Final Space werden genoemd toen kregen we het over komedie. Bojack en Rick and Morty zijn voor mij bekend terrein, maar Final Space? Ik herkende de naam wel ergens. Vast gezien op Netflix, maar blijkbaar nooit aan toe gekomen om ermee te beginnen. Tot nu.

Final Space volgt ruimtevaarder Gary Goodspeed (Olan Rogers, BalloonShop), een altijd positieve en soms wat naïeve gevangene die in zijn piere eentje een gevangenisstraf moet uitzitten. Nou ja, in zijn eentje is hij niet echt, want op het schip waar hij verplicht vast zit wordt hij vergezeld door KVN (lees Kevin) (Fred Armisen, Mike Tyson Mysteries) en HUE (Tom Kenny, SpongeBob SquarePants). KVN is er om Gary’s mentale gezondheid op peil te houden, terwijl het lijkt alsof het HUE’s taak is om deze altijd weer een beetje naar beneden te krijgen. HUE, die bijna lijkt op Gary's tegenpool als het gaat om persoonlijkheid, dient ook als de digitale supervisor van Gary. De twee gaan niet altijd gemakkelijk door één deur, dit zorgt voor die geinige interacties tussen de twee.

© TBS


Wanneer Gary een aantal satellieten moet gaan repareren en ondertussen even een aflevering kijkt van zijn favoriete serie, komt er een ‘pixel on the loose’ (zoals Gary dat zou zeggen) op hem af. Na dit buitenaardse wezen te vergissen voor een ‘face-eater’, merkt Gary al snel dat het wezen niets kwaad doet. Samen vormen Gary en Mooncake, de nieuwe mysterieuze buitenaardse vriend, onmiddellijk een onbreekbare band. Wel nog een klein dingetje dat Gary nog niet weet. Zijn schattige nieuwe sidekick wordt eigenlijk gezocht door de sinistere Lord Commander (David Tennant, Jessica Jones), die voor niets zal stoppen om Mooncake's planeetvernietigende krachten voor zijn eigen doel te gebruiken.

Een oprechte komedie voor het oudere publiek

Ik vind het fijn om te zien dat er steeds meer animaties komen voor het oudere publiek. We hebben al animaties als Rick and Morty en BoJack Horseman, die voor het oudere publiek gemaakt zijn. Maar Final Space valt alleen niet onder hetzelfde genre. Waar Rick and Morty en BoJack vooral gebruik maken van zogenaamde duistere komedie, wordt in Final Space juist – ik noem het maar even – blije komedie gebruikt. Hartverwarmend. Dit neemt niet weg dat het nog altijd een serie is voor het oudere publiek. Er zijn altijd nog die gevallen van gescheld, suggestief taalgebruik en situaties die nou niet echt voor het jongere publiek zijn.

© TBS


De personages, zowel de hoofdpersonen als de bijrollen, worden goed ontwikkeld. Elk personage heeft een doel voor ogen en met elke aflevering voelde het alsof ze steeds dichter bij dit doel kwamen. Daarnaast, en dit kwam ook wel door de goede stemacteurs, maakte Final Space me oprecht blij. Ik kon lachen om dingen die echt grappig waren, mede door het gebruik van de oprechte komedie. Maar toch wisten de personages mij ook te raken. Zeker in gevallen die, ondanks dat het een animatie is, redelijk herkenbaar kunnen zijn.

Final Space is een leuke, hartverwarmende serie die je op een geinige manier introduceert aan het sci-fi en oprechte komedie genre. Ben je hiernaar op zoek, dan is Final Space wellicht iets voor jou. Ik geef het eerste seizoen in ieder geval een mooie 8.
Volg Final Space
Vorige aflevering
The Sixth Key
The Sixth Key
02x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9