Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Lucas Verbunt geeft "Filthy Rich (US) - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 8 december 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Filthy Rich (US) - Seizoen 1

Persoonlijk geeft het mij altijd een dubbel gevoel als ik een serie toch besluit af te kijken nadat deze al is gecanceld. Helaas was dit het geval bij Filthy Rich. Filthy Rich is een echte guilty pleasure en heeft iets weg van Dynasty en Dallas. Echter, Filthy Rich heeft een unieke insteek en die pakt regelmatig fantastisch uit, al gaat het ook vaak mis.

Filthy Rich (US) vertelt het verhaal van de familie Monreaux, een stinkend rijke familie uit New Orleans, Louisiana. De Monreaux’ hebben hun fortuin verdiend met hun eigen christelijke televisienetwerk en de shows zijn dan ook volop te zien in de pilot. Wanneer Eugene Monreaux (Gerald McRaney, Shooter) komt te overlijden bij een vliegtuigongeluk, barst de hel los. Uit zijn testament blijkt namelijk dat hij maar liefst drie buitenechtelijke kinderen heeft en die hebben allemaal recht op een deel van het vermogen.

Filthy Rich (US)
© FOX


Kim Cattrall (Sex and the City) schittert als Margaret Monreaux, hoofd van het netwerk en weduwe van Eugene. Haar kinderen worden vertolkt door Aubrey Dollar (Battle Creek) en Corey Cott (The Good Fight). Al snel maken ook de buitenechtelijke kinderen hun intrede, met allemaal hun eigen levens en belangen. Jason (Mark L. Young, Veronica Mars) is een wietkweker uit Colorado en lijkt nog een andere agenda te hebben; Antonio (Benjamin Levy Aguilar, Chicago PD) heeft een jong zoontje waar hij aan moet denken; en Ginger (Melia Kreiling, Salvation) runt een succesvol camgirl bedrijf, maar heeft stiekem haar vader altijd gemist. Dit alles is het recept voor een seizoen bomvol sappige taferelen.

Moord, bedrog, fraude en seksschandalen wisselen elkaar af zonder ook maar enige consequenties. Dit was zo ongeloofwaardig dat het de kijkervaring minder maakte.



Ik weet nog niet zo goed wat ik precies moet denken van de christelijke ondertonen in de serie. Eerlijk gezegd weet ik ook niet of het serieus is of een soort satirische benadering moet zijn. Soms gaat het namelijk allemaal wat ver. De serie zit bomvol twists. Soms werken ze en soms zijn ze gewoon te gek voor woorden. Een serie als Dynasty heeft ook absurde twists, maar er is altijd wel een nasleep. Er gaat iemand naar de gevangenis, of hetgeen wat de personages doen heeft andere gevolgen. In Filthy Rich lijkt het net alsof iedereen op een eigen planeet leeft en de politie niet bestaat. Moord, bedrog, fraude en seksschandalen wisselen elkaar af zonder ook maar enige consequenties. Dit was zo ongeloofwaardig dat het de kijkervaring minder maakte.

Filthy Rich is en blijft een soapy dramaserie en ik kan dan ook niet anders dan het vergelijken met andere series in dit genre. Filthy Rich bevat zeker een gezonde dosis humor, maar soms zijn verhaallijnen te zwaar of te absurd om het met humor op te vangen. Deze balans vond ik soms ver te zoeken. Ik vond de serie nog steeds heel erg vermakelijk, begrijp mij niet verkeerd. Er waren echter zo veel kanten die deze serie op had kunnen gaan dat het zonde is dat de keuzes die zijn gemaakt het allemaal net niet waren. Dat is jammer, want ik denk dat het een originele en unieke toevoeging had kunnen zijn in het huidige landschap van dramasoaps.

Het eerste en daarmee laatste seizoen van Filthy Rich krijgt van mij een 6,5!
Volg Filthy Rich (US)
Vorige aflevering
1 Corinthians 3:13
1 Corinthians 3:13
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Filthy Rich (US)