Filthy Rich (US)

7.7 / 10
43 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Lucas Verbunt geeft "Filthy Rich (US) - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 29 september 2020.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Filthy Rich (US) - Eerste aflevering

Het is weer een nieuw seizoen in de televisiewereld en ondanks de coronapandemie is er genoeg te zien op televisie. Zo ook Filthy Rich (US), een nieuwe drama serie van FOX in het straatje van Dallas en Dynasty. Filthy Rich (US) is dé belichaming van een guilty pleasure serie, dat is niet te ontkennen. De eerste aflevering omarmt dat genre onmiddellijk en dat zet gelijk de juiste toon.

Filthy Rich (US) vertelt het verhaal van de familie Monreaux, een stinkend rijke familie uit New Orleans, Louisiana. De Monreaux’ hebben hun fortuin verdient met hun eigen christelijke televisienetwerk en de shows zijn dan ook volop te zien in de pilot. Wanneer Eugene Monreaux (Gerald McRaney, Shooter) komt te overlijden in een vliegtuigongelijk barst de hel los. Uit zijn testament blijkt namelijk dat hij maar liefst drie buitenechtelijke kinderen heeft en die hebben allemaal recht op een deel van het vermogen.

© FOX


Kim Cattrall (Sex and the City) schittert als Margaret Monreaux, hoofd van het netwerk en weduwe van Eugene. Haar kinderen worden vertolkt door Aubrey Dollar (Battle Creek) en Corey Cott (The Good Fight). Al snel maken ook de buitenechtelijke kinderen hun intrede, met allemaal hun eigen levens en belangen. Jason (Mark L. Young, Veronica Mars) is een wietkweker uit Colorado en lijkt nog een andere agenda te hebben; Antonio (Benjamin Levy Aguilar, Chicago PD) heeft een jong dochtertje waar hij aan moet denken; en Ginger (Melia Kreiling, Salvation) runt een succesvol camgirl bedrijf, maar heeft stiekem haar vader altijd gemist. Dit alles is het recept voor een seizoen bomvol sappige taferelen.

'Rot in hell' - Kim Cattrall

En de eerste aflevering zit al gelijk vol met deze taferelen. Ik ga nog niks verklappen, maar de twisten vliegen om je oren. Je zit gedurende elke minuut op het puntje van je stoel. De aflevering heeft een fijn tempo, we leren gelijk de dynamiek tussen de personages kennen én het einde smaakt naar meer. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de rest van het seizoen.

Je moet ervan houden, deze soapy dramaseries. Maar als je ervan houdt dan is Filthy Rich (US) zeker een waardige speler in het landschap. Humor en drama wisselen elkaar goed af en, ook al mag het gegeven niet uniek zijn, deze specifieke setting is dat zeker.

Laat de rest van het seizoen maar komen! Voor nu een keurige 7,5!
Volg Filthy Rich (US)
Vorige aflevering
Romans 8:30
Romans 8:30
01x04
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Tjuz
30 sep 2020 17:34 -
Deze ga ik zeker een kans geven. Ik wacht er inmiddels al langer dan een jaar op! Goed om te horen dat hij bij jou in ieder geval in de smaak is gevallen.
Reageer

Nieuwste recensies

Lovecraft Country - Seizoen 1

6

The 100 - Seizoen 7

7.5

For All Mankind - Seizoen 1

9

The Last Kingdom - Seizoen 4

7

The Boys - Seizoen 2

9.5

Barkskins - Seizoen 1

7.5