Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Feud: Bette & Joan

Het verhaal van Feud is een vrij simpele en in sommige berichten lees je de verbazing dat dit niet al eerder is gedaan. Is Feud daarom uniek? Volgens recensenten en andere televisiecritici zeker. Dat maakt van Feud de kijktip van deze week!

Feud gaat over de vete tussen Bete Davis (foto 1) en Joan Crawford (foto 2) die ontstond in 1962, toen beide actrices tegen over elkaar stonden in de film What Ever Happened to Baby Jane. In de film, een psychologische thriller, speelde Davis Jane Hudson en Crawford Blanche Hudson. Tijdens de productie van deze film ontstond een bittere strijd tussen de beide dames, die Ryan Murphy heeft vertaald naar het kleine scherm in de achtdelige serie Feud.



Jessica Lange zal Joan Crawford spelen en Susan Sarandon kruipt in de huid van Bette Davis. Maar er zijn meer grote namen verbonden aan deze nieuwe anthologieserie van FX, zoals Kathy Bates, Catherina Zeta-Jones, Stanley Tucci, Dominic Burgess en vele andere. Heel ruim genomen kijkt het eerste seizoen van Feud naar wat Hollywood (nog steeds) doet met vrouwen. Lange noemde het zo: “een microkosmos wat er over het algemeen gebeurt met vrouwen als ze ouder worden, ze worden of onzichtbaar, onaantrekkelijk of ongewenst.” Daarbij wel opmerkend dat Crawford tien jaar jonger was dan Lange toen ze de film opnam. De essentie van de film wordt in één zin vertaald door studiobaas Jack Warner (Tucci): {vrij vertaald van Would you fuck with these two broads?} “Wil jij tegen deze twee wijven ingaan?”



Murphy vertelde: “Wat er gebeurd is met de beide vrouwen is pijnlijk. Gezien het feit dat Crawford in haar laatste film tegenover een man in een apenmasker stond te spelen, terwijl Davis acht pilots voor de televisie heeft opgenomen waarvan geen enkele opgepikt is tot serie. Feud duikt in die pijn en praat over de tragedies van hun leven.”

Inmiddels heeft FX laten weten dat er een tweede seizoen gaat komen van de anthologieserie Feud en het tweede seizoen krijgt tien afleveringen en zal het verhaal vertellen achter de vete tussen Prinses Diana en Prins Charles. Het tweede seizoen van Feud: Diana & Charles staat gepland voor 2018.

Feud: Bette & Joan zondag 5 maart 2017 bij FX.


Susan Sarandon, Ryan Murphy en Jessica Lange
Vorige aflevering
Phantasm Forgiveness
Phantasm Forgiveness
02x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Feud