Fawlty Towers

8.5 / 10
24 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reboot van Fawlty Towers mét John Cleese in ontwikkeling

Basil Fawlty is terug. Een reboot van John Cleese's Britse comedysensatie Fawlty Towers is in de maak.

Rob Reiner's Castle Rock Entertainment is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Fawlty Towers. Meer dan veertig jaar nadat het tweede en laatste seizoen werd afgesloten, zal Monty Python-ster Cleese samen met dochter Camilla Cleese schrijven en de hoofdrol spelen. Dit nieuws zal een hele generatie Britse comedyfans verheugen.

De nieuwe serie zal onderzoeken hoe Cleese's over-the-top, cynische en misantropische Basil Fawlty door de moderne wereld navigeert. Plotdetails worden grotendeels achtergehouden, maar de ontwikkeling brengt het verhaal naar voren om Basil's relatie met een dochter waarvan hij net heeft ontdekt dat hij die heeft, te verkennen, terwijl het paar het lot tarten en samenwerken om een boetiekhotel te runnen.

De Cleeses werken samen met Reiner's Castle Rock aan de ontwikkeling, met Reiner, Michele Reiner, Derrick Rossi en Matthew George als uitvoerend producenten.John Cleese (foto) prees George's 'begrip van het creatieve proces' en beschreef hun eerste ontmoeting als "een van de beste creatieve sessies die ik me kan herinneren."

Rob Reiner voegde eraan toe: "John Cleese is een legende wat betreft komedie. Alleen al het idee om met hem te werken maakt me aan het lachen," terwijl George de ontmoeting met John en Camilla Cleese beschreef als "een van de grote sensaties van mijn leven."

Castle Rock werkt momenteel aan een vervolg op een geliefde Britse klassieker, This is Spinal Tap, samen met een vervolg op Wind River uit 2017: The Next Chapter.

Hoewel Fawlty Towers (foto) slechts twee zesdelige seizoenen liep, eindigend in 1979, staat het op de eerste plaats van vele lijsten van beste Britse comedyseries aller tijden.

Fawlty Towers

De serie, geschreven door Cleese en Connie Booth, volgde de ongelukkige hotelmanager Fawlty en een hilarische cast van personages waaronder de legendarische Spaanse ober Manuel (Andrew Sachs), Cleese's bazige vrouw Sybil (Prunella Scales) en hun kamermeisje Polly, gespeeld door Booth.

Het idee kwam van Cleese's verblijf in een hotel in een Engelse badplaats en de serie werd de definitie van het genre 'middle England'.

Fawlty Towers wordt momenteel uitgezonden op BBC Two en kan worden gestreamd op BritBox.

Cleese, die onder meer Monty Python, A Fish Called Wanda en Shrek op zijn naam heeft staan, is de laatste jaren een soort cultuurstrijder geworden. Onlangs nog bekritiseerde hij de BBC voor het niet uitzenden van herhalingen van Monty Python, een eis die werd teruggedraaid. Voor Channel 4 maakt hij een documentaire over de cancelcultuur en voor het rechtse Britse netwerk GB News is hij van plan een show te presenteren waarin hij opkomt voor het vrije woord.

Kijk hieronder voor een oud fragment uit de aflevering 'Communication Problems' uit 1979.
Video on youtube
Vorige aflevering
Basil the Rat
Basil the Rat
02x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
09 feb 2023 14:20 -
Zoals Faceman al zei in de reacties van de serie, hoop ik wel dat John Cleese een beetje zijn gang kan gaan met zijn absurde humor. In deze tijd van chronisch gekwetsten ligt een cancel op de loer.
Nou zal hij zich daar niet veel van aantrekken, maar als de BBC het al nodig vindt om bij de aflevering "The Germans" allerlei disclaimers en triggerwarnings te zetten, dan vrees ik het ergste voor zijn creatieve vrijheid.
En net als Faceman zit ik niet te wachten op een 21e eeuw politiek correcte versie van deze serie.
Reageer
avatar_Faceman
11 feb 2023 11:15
Als de BBC de serie opnieuw gaat uitzenden zal het wel heel netjes worden. Zijn dochter in de serie zal wel heel correct zijn en ik vrees dat we Basil dan ook heel langzaam gaan zien veranderen.

Laat ik voorop stellen dat ik natuurlijk tegen discriminatie ben en vind het ook geen probleem als de series wat diverse worden, maar Basil Fawlty heeft gewoon een hekel aan mensen ongeacht kleur, geloof of geaardheid.
Reageer
Fawlty Towers