Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

Succesvolle Israëlische serie Fauda komt onverwachts terug met een vijfde seizoen

Fauda, het baanbrekende Israëlische thrillerdrama, keert onverwacht terug voor een vijfde seizoen, zo heeft Deadline bevestigd.

Ja, het Israëlische netwerk achter de show heeft naar verluidt eerder deze week tijdens een evenement plannen onthuld voor een nieuw seizoen van de show. Ilan Sigal, CEO van Yes, verscheen op het podium met co-creator Avi Issacharoff om het nieuws te bevestigen, aldus verschillende Israëlische media.

Fauda

Fauda, ​​wat 'chaos' betekent in het Arabisch, werd een grote internationale hit voor Netflix nadat de streamer de eerste vier seizoenen van de serie in licentie had gegeven. Het volgt Doron, een commandant van de Israëlische contraspionage-eenheid Mista'arvim, en gaat regelmatig in op het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Het kreeg veel kijkers in landen als Libanon en vond een doorbraak in Europa, Azië en de VS. Er zijn verschillende remakes geweest, onder meer in India, waar SonyLIV Tanaav bestelde, een Hindi-remake.

Seizoen vier ging vorig jaar van start en zou naar verwachting de laatste serie zijn. Het nieuws van vandaag brengt daar verandering in. Het is niet duidelijk of seizoen vijf internationaal of in de VS op Netflix zal verschijnen.

Het drama is mede gemaakt door Lior Raz en Avi Issacharoff van Faraway Road, en wordt geproduceerd door Liat Benasuly en Yes TV. Noah Stollman keert terug als hoofdschrijver van seizoen vier en Omri Givon (Hostages) regisseerde alle afleveringen. Het in Tel Aviv gevestigde Yes Studios verzorgt de internationale verkoop.

Issacharoff en Raz, die hun ervaringen bij het Israel Defense Forces gebruikten als inspiratie voor Fauda, ​​zullen naar verluidt terugkeren voor het vijfde seizoen. Ze verkochten Faraway Road aan Candle Media in 2022 voor een deal van acht cijfers.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 12
Episode 12
04x12
Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Futsudo
10 sep 2023 15:15 -
Dit is zeker onverwacht maar ik juich het alleen maar toe.
Reageer
avatar_frajax
10 sep 2023 15:17 -
Fijn ,kan niet wachten
Reageer
avatar_Rob0860
10 sep 2023 16:26 -
Super gaaf, kan niet wachten
Reageer
avatar_Joelie
10 sep 2023 16:45 -
Super, hele goede serie!
Reageer
avatar_dutchusuk
11 sep 2023 14:59 -
Goed bericht.
Reageer
Fauda