Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Sharon Vermeesch geeft "Extraordinary - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Sharon Vermeesch op 31 januari 2023.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Extraordinary - Seizoen 1

Heb jij, net als ik, wel eens gefantaseerd over het hebben van een superkracht? In de wereld van Extraordinary hoeft men daar niet over te fantaseren, want iedereen bezit een superkracht. Of nouja iedereen, iedereen behalve Jen.

Waar de meeste mensen op hun 18e verjaardag een superkracht als cadeau krijgen, heeft Jen (Mairéad Tyers) deze op haar 25e nog steeds niet ontvangen. Dit maakt haar onzeker, gefrustreerd en jaloers. Ze probeert te navigeren in een wereld vol met mensen die kunnen vliegen, de tijd terug kunnen draaien, supersterk zijn of een kont hebben die fungeert als een 3d printer (ja, echt!). Jen besluit dat het nu echt tijd is om te ontdekken wat haar superkracht is. Er is een kliniek die laatbloeiers helpt, maar uiteraard is deze peperduur en kan ze deze niet betalen. Gelukkig staat het internet vol met goedbedoelde tips en adviezen hoe je op latere leeftijd je superkracht ontdekt. Jen en haar huisgenoten Carrie (Sofia Oxenham) en Kash (Bilal Hasna) besluiten deze tips op te volgen, wat zorgt voor een aantal grappige (hoewel Jen daar waarschijnlijk anders over denkt) momenten.

Extraordinary
© Disney+


De drie huisgenoten krijgen op een gegeven moment een extra gast. Als Jen een zwerfkat voor haar deur aantreft, besluit ze deze namelijk in huis te nemen. Echter komt ze er gauw achter dat deze kat, die ze Jizzlord (Luke Rollason) noemt, niet zomaar een kat is. De relatie tussen Jen en Jizzlord is hilarisch, ongemakkelijk, maar ook ontzettend lief. Ze komen steeds dichter tot elkaar, maar een gebeurtenis aan het eind van het seizoen gooit misschien roet in het eten.

De gevoelens waar Jen mee zit, zijn erg herkenbaar. Ze voelt zich een loser die er niet bij hoort omdat ze geen superkracht heeft. De angst om buiten de boot te vallen en de onzekerheid of je wel goed genoeg bent is iets wat iedereen wel eens voelt. Daarnaast zien we ook dat het hebben van een superkracht niet alles is in het leven. Zelfs degenen mét superkrachten worstelen met relatieproblemen, voelen zich nutteloos of zijn bang dat het enige interessante aan hen hun superkracht is.

De angst om buiten de boot te vallen en de onzekerheid of je wel goed genoeg bent is iets wat iedereen wel eens voelt.


Het is verfrissend om een televisie serie te zien waar het hebben van superkrachten niet gelijk staat aan het zijn van een superheld of superschurk. De herkenbare en komische situaties, de charismatische personages en de geweldige soundtrack maken Extraordinary een serie die komedie liefhebbers met gemak zullen bingen!

Het eerste seizoen van Extraordinary bestaat uit acht afleveringen en is te zien op Disney+ en Hulu. Een tweede seizoen is al bevestigd.
Video on youtube
Volg Extraordinary
Vorige aflevering
Well, Goodbye Forever
Well, Goodbye Forever
02x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Extraordinary