Endeavour

8.4 / 10
89 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "Endeavour - Seizoen 7" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 1 april 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Endeavour - Seizoen 7

De kracht van dit seizoen is dat niet alles is wat het lijkt.

Het zevende seizoen van Endeavour laat hem op een andere manier zien. Na het neerslachtige zesde seizoen lijkt het zevende seizoen een terugkeer naar bekende grond. Weg is zijn snor en terug is het oorspronkelijke team die hun werk weer normaal kan doen. Het oplossen van moorden staat weer meer centraal. Al snel blijkt echter dat het zevende seizoen weer nieuwe invalshoeken kent.

Zo blijkt Endeavour onder invloed van een vrouw. Dat hebben we natuurlijk eerder gezien, maar deze keer gaat het om een vakantieliefde in Venetië die uiteindelijk meer betekend. Endeavour is namelijk geen man van een simpele eenmalige relatie. Zeker niet als deze vrouw in Engeland ook weer zijn pad kruist.

De normaal innige relatie met zijn directe collega en baas Fred Thursday kent wat barstjes. Endeavour heeft het vermoeden dat Fred zijn fijngevoeligheid aan het kwijt raken is. Aanleiding is dat Fred last lijkt te hebben van tunnelvisie. Hij weet zeker wie de dader is en gaat er volgens Endeavour wel erg ver in om zijn gelijk te halen. Of is er toch wat anders aan de hand?

© ITV1


De zwakte is het wat makkelijke plot op het einde.

Het zevende seizoen heeft nog meer dan anders een vast thema. Alle drie de afleveringen staan in het teken van de relatie van Endeavour met die ene vrouw en een plotseling opgedoken oude bekende. Daarnaast tekent zich meer en meer het karakter van de inspecteur Morse zich af die we kennen uit de originele serie. Moeilijk in relaties en vaak aan de drank, maar tegelijk ook briljant in het oplossen van moeilijke vraagstukken.

De kracht van dit seizoen is dat niet alles is wat het lijkt. De zwakte is het wat makkelijke plot op het einde. Meer vertel ik er niet over om spoilers te voorkomen. Blijft staan dat Endeavour een van de beste Engelse detectiveseries is. De kwaliteit weet zich nog steeds te meten met het origineel Inspector Morse en de eerste spin-off Lewis. Vreemd genoeg speelt het bekende deel van Oxford een minder prominente rol in dit seizoen. Toch blijft het een mooie achtergrond leveren voor die unieke sfeer die alle drie de verschillende televisieseries een eigen gezicht hebben gegeven.
Volg Endeavour
Vorige aflevering
Zenana
Zenana
07x03
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Hollywood (2020) - Seizoen 1

8.5

Der Überläufer - Seizoen 1

5.5

Living with Yourself - Seizoen 1

7.5

Locke & Key - Seizoen 1

9

Unbelievable - seizoen 1

9

Blood & Water - Eerste aflevering

7.5