Elite

7.9 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Bo Verhoef geeft "Elite - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Bo Verhoef op 1 november 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Elite - Seizoen 1

Je hebt vast al een hoop gehoord over deze nieuwste Spaanse serie van Netflix. Het zou de nieuwe Gossip Girl meets Pretty Little Liars worden. Het zou de nieuwste hype worden en het tweede seizoen was al aangekondigd voordat het eerste seizoen online stond. Ik weet niet of het inderdaad de hype is geworden waar Netflix op gehoopt had. Maar ik weet wel dat het naar mijn mening niet die beloofde combinatie is van twee hele populaire Amerikaanse series van de afgelopen jaren.

Wie is de dader en waarom heeft hij of zij die persoon vermoord?

Elite gaat over een school waar alleen (verwende) studenten van steenrijke ouders terecht komen, de school Las Encinas. De school staat bekend als de meest exclusieve school van het land en niet iedereen kan zomaar binnen komen. Tot Samuel (Itzan Escamilla), Christian (Miquel Herrán, La Casa de Papel) en Nadia (Mina El Hammani) worden uitverkozen om hun opleiding op Las Encinas te volgen, nadat hun eigen publieke school is verwoest door een aardbeving. De meeste rijkeluiskinderen vinden dit uiteraard helemaal niks. Er is veel spanning en strijd en dat is te merken. De eerste aflevering begint met een moord op één van de rijke studenten. De hoofdvraag van Elite is dan ook: wie is de dader en waarom heeft hij of zij die persoon vermoord?

Zoals ik vertelde in mijn recensie over de eerste aflevering was ik niet gelijk verkocht. Het verhaal pakte me niet meteen en ik vond de karakters zelf interessanter dan het verhaal wat ze moesten vertellen. Echter wordt het verhaal per aflevering wel sterker. De verschillen tussen de karakters worden steeds groter en de verhaallijnen van de personages worden interessanter. Er gebeurt gewoon zo ontzettend veel in de serie. Netflix zoekt ook bij Elite alle randjes op. Seks, drama, drugs, chantage, diefstal, homoseksualiteit, geloofsconflicten en allerlei andere heftige en moeilijke onderwerpen komen voorbij. De serie doet me daarom ook meer denken aan een combinatie van Gossip Girl, 13 Reasons Why en How To Get Away With Murder, dan aan Riverdale of Pretty Little Liars.

Na alle afleveringen heb ik het gevoel dat ik elk personage even goed ken en ik moet zeggen dat ik dat erg knap vind. Soms kunnen te veel karakters er voor zorgen dat je te weinig van iedereen weet, waardoor je je niet genoeg kunt inleven in de personages. Maar bij Elite voel je met iedereen mee. Ik vind de spanning echter niet in elke aflevering even veel aanwezig en ik kan niet zeggen dat ik per se wilde weten wie de student nu eigenlijk had vermoord, ook al is dat natuurlijk wel hét onderwerp van de serie. Daarnaast vond ik veel gebeurtenissen erg voorspelbaar. Toch ben ik na de allerlaatste seconde wel weer geïnteresseerd in hoe het verder gaat.

Als je kritisch kijkt naar de serie zelf, hadden er echt een hoop dingen beter gekund.

Al met al denk ik dat het een erg vermakelijke serie is en denk ik dat de serie goed wordt ontvangen door het publiek. Ik geloof niet dat het echt een grote hype wordt, omdat ik het eigenlijk allemaal nét niet geslaagd vind. Natuurlijk zijn mensen fan en kijken er genoeg mensen naar, omdat er zo veel over gezegd, beloofd en geschreven wordt. Maar als je kritisch kijkt naar de serie zelf, hadden er echt een hoop dingen beter gekund. Ik hoop dat ze de spanning in het tweede seizoen wat kunnen opschroeven en sommige gebeurtenissen iets meer diepte kunnen geven. Gelukkig zijn er nog genoeg andere goede series om jezelf mee te vermaken tot die tijd.
Volg Elite
Vorige aflevering
Polo
Polo
03x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_GoonerJenny
01 nov 2018 17:29 -
Idd heel voorspelbaar, vooral ook het einde. Zo simpel bedacht en dat had je snel door. Ik zelf kan heel slecht tegen ongerechtigheid (weet is een serie, maar toch) kan er dan ook slecht tegen dat die k*t rijkelui kinderen ermee weg gaan komen. En in t tweede seizoen zal t wel ergens laat bekend worden... Ik zal het niet zien geen interesse in.
Reageer
avatar_Bo0809
01 nov 2018 17:39
Bijgewerkt op: 01 nov 2018 17:39
Helemaal mee eens, het oneerlijke aspect zit mij ook dwars, maar is wel een goede weerspiegeling van de maatschappij ben ik bang. Ik hoop dat het tweede seizoen beter zal zijn, maar stiekem heb ik er een hard hoofd in.
Reageer

Nieuwste recensies

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5