Edge of Darkness

7.3 / 10
53 min
Drama, Thriller
Volg deze serie
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nu op dvd: de orginele tv-serie Edge Of Darkness

Edge Of Darkness is een spectaculaire nieuwe actiefilm van regisseur Martin Campbell (Casino Royale) met in de hoofdrol Mel Gibson. De film is een remake van een minstens zo spannende zesdelige tv-serie van de BBC.

De serie Edge Of Darkness (1985) vertelt het verhaal van politieman Ronald Craven (Bob Peck, Jurassic Park). Als zijn dochter Emma (Joanne Whalley, The Singing Detective) voor zijn ogen wordt doodgeschoten, ziet het er in eerste instantie naar uit dat hijzelf eigenlijk het doelwit was. Is de dader misschien een crimineel die ooit door Craven's toedoen achter de tralies is beland? Maar dan blijkt dat Emma lid was van een geheime groep milieuactivisten. Als zodanig heeft ze leiding gegeven aan een actie die was gericht tegen Northmoor, een particulier complex waar nucleair afval wordt verwerkt. De overige deelnemers aan deze actie zijn spoorloos. Terwijl de overheid en Scotland Yard Craven's onderzoek op de voet volgen, wordt hij benaderd door de zeer onconventionele CIA-agent Darius Jedburgh (Joe-Don Baker, GoldenEye). Die heeft onthullend nieuws over Emma...

Saillant detail is dat de succesvolle Nieuw-Zeelandse regisseur Martin Campbell, die tekende voor de nieuwe blockbuster Edge Of Darkness, destijds ook de regie van de tv-serie voor zijn rekening nam. De serie werd bekroond met een groot aantal prijzen, waaronder maar liefst 6 BAFTA Awards. Een van deze BAFTA's was voor de uiterst sfeervolle soundtrack, die werd gecomponeerd door twee absolute grootheden in de muziekwereld: Eric Clapton en Michael Kamen.
Vorige aflevering
Fusion
Fusion
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Er zijn drie nieuwe castleden toegevoegd aan de cast van Succession, het derde seizoen van de Amerikaanse dramaserie zal binnen kort verschijnen.
Vandaag, 10:01
TNT heeft Snowpiercer vernieuwd met een derde seizoen, nog voordat het tweede seizoen van de Amerikaanse sciencefictionserie in première is gegaan.
Vandaag, 09:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het derde seizoen van The Durrells. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Gisteren, 14:00
1
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
De opnames van het zesde seizoen van Peaky Blinders zijn van start. Het zal wel de laatste keer voor de cast en crew zijn, de serie is beëindigd door BBC en Netflix.
woensdag, 09:00
6