Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Dramaworld - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door anonymous op 2 Oktober 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Dramaworld - Seizoen 1

So I should probably start from the basics. It's called Dramaworld—capital D, lowercase W, all one world—as opposed to the real world—all lowercase, two words—which is where you're from and where I am from, and in this world, no one else - Seth

Eigenlijk dromen we er allemaal van om deel uit te kunnen maken van onze favoriete serie. Of we nu samen vechten met Jamie Fraser in Schotland, de krachten hebben van menig Marvelheld, of dat we romantisch mee kunnen zwijmelen in de wereld van Chesapeake Shores of Poldark. Ik zal niet ontkennen dat ik één van hen ben, die ervan dagdroomt om in mijn favoriete serie terecht te komen. En laat dat nu net het onderwerp zijn van Dramaworld.

Elke dag kijkt ze en wacht ze op die ene kus

Claire Duncan (Liv Hewson, Santa Clarita Diet) is verslaafd aan Koreaanse dramaseries. Elk moment van de dag kijkt ze via haar telefoon naar haar favoriete acteurs. Regelmatig roept ze naar hen, op andere momenten zwijmelt ze weg bij die ene romantische kus. Niet handig als je ook nog in de broodjeszaak van je vader werkt en de klanten met je geroep soms de stuipen op het lijf jaagt. Elke dag kijkt ze en wacht ze op die ene kus, die in Koreaanse drama's zo belangrijk is. Want een kus in een K-drama, zoals Koreaanse drama's ook wel eens genoemd worden, is een teken van ware liefde.

In de nieuwste serie, die Claire ook weer vol overgave kijkt, komt die kus maar niet. De hoofdpersonen lijken elkaar te mogen, maar elke keer gooien mensen roet in het eten. Als Claire op een avond het zaak van haar vader afsluit en uitglijdt over een plas sop, komt ze terecht in de wereld van haar favoriete hoofdpersonen. Daar sta je dan, tegenover je held, de acteur waar je heimelijk zo verliefd op bent.

Dramaworld
© Viki


Joon Park (Sean Dulake) is een charmante restauranteigenaar, die op een dag Seo-yeon (Noo-Ri-Bae) tegen het lijf loopt. Zij is op zoek naar een baan, hij is op zoek naar een kok. Seo-yeon valt meteen voor de charmes van de stoere, knappe Joon. Maar helaas blijft die allesbeslissende kus uit. Tijd voor Claire om in te grijpen. Want ze zal kosten wat kost de twee tortelduiven laten zoenen. Gemakkelijk toch? Nee, helaas loopt het in de dramawereld net wat anders. Claire wordt gevonden door Seth (Justin Chon), die al vaker meegewerkt heeft aan een happy end in series, en hij legt haar de regels uit. Er is alleen één probleem. Claire is verliefd op hoofdrolspeler Yoon. En ontkennen in Dramaworld, dat heeft geen zin. Toch dringt de tijd, want zonder de kus van de ware liefde zal Dramaworld voorgoed verdwijnen. Aan Claire en Seth om Dramaworld te redden.

een wereld waar fictie en werkelijkheid elkaar raken

Ik kwam Dramaworld, dat origineel van Viki is, tegen op Netflix. Aangezien ik de laatste tijd wel meer niet-Engelstalige series kijk, wilde ik deze wel proberen. De afleveringen zijn kort, ongeveer vijftien minuten per aflevering, dus je vliegt er doorheen. Jammer eigenlijk, want Dramaworld is een vermakelijke serie. Ondanks dat de serie zich grotendeels afspeelt in Korea, wordt er veel Engels gesproken, maar ook het Koreaans was voor mij geen probleem. Ik vond Dramaworld een serie waarbij ik kon wegdromen. Iedereen wil weleens rondkijken in de wereld van zijn of haar favoriete serie. Dat maakt de serie zo toegankelijk voor iedereen. Mocht je op zoek zijn naar een leuk, gezellig en humoristisch tussendoortje, dan zou ik zeker eens een kijkje gaan nemen in Dramaworld, een wereld waar fictie en werkelijkheid elkaar raken.

Dramaworld
© Viki


Het eerste seizoen van Dramaworld was is 2016 te zien, en pas in 2018 werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen van Dramaworld komt. Dit tweede seizoen zal in 2019 te zien zijn. Of het ook te zien zal zijn op Netflix is nu nog onbekend.
Volg Dramaworld
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Dramaworld