Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Helgoned geeft "Downton Abbey - A New Era de film (Blu-ray)" een 8.
Geschreven door Helgoned op 24 Oktober 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Downton Abbey - A New Era de film (Blu-ray)

De prima bioscoopfilm van televisieserie Downton Abbey krijgt een uitgave in high definition die het verdient.

Met een verdubbeld productiebudget was deze tweede film financieel veel minder succesvol, maar wel winstgevend. Ook werd hij prima ontvangen door de critici.


Na de eerste bioscoopfilm van Downton Abbey uit 2019, die uiterst succesvol was, kon een tweede film in april 2022 niet uitblijven. Met een verdubbeld productiebudget was deze tweede film financieel veel minder succesvol, maar wel winstgevend. Ook werd hij prima ontvangen door de critici.

De film speelt in 1928 als er twee grote ontwikkelingen spelen. Violet Crawley (Maggie Smith, David Copperfield) vertelt de familie dat zij lang geleden in bezit is gekomen van een villa in het zuiden van Frankrijk. Een deel van de familie bezoekt dit optrekje in de zon. Verder wil een grote filmmaatschappij Downton gebruiken als locatie voor de stomme film The Gambler. Dat komt goed uit, want de vergoeding die de familie Crawley ontvangt kan mooi worden gebruikt om het lekkende dak te vervangen. Uiteraard zijn beide locaties de bron voor diverse dramatische ontwikkelingen.

Downton Abbey
© ITV1


De bekende acteurs uit de televisieserie geven acte de présence, zoals Hugh Bonneville (Lost in Austen) als Robert Crawley en Michelle Dockery (Anatomy of a Scandal) als Lady Mary Crawley. Daarnaast zijn er nieuwe rollen voor de gelouterde Franse actrice Nathalie Baye, Laura Haddock (White Lines) en Hugh Dancy (Law & Order). Het is wel belangrijk dat je als kijker de televisieserie én de eerste bioscoopfilm hebt gezien. Het verhaal van New Era laat er namelijk geen gras over groeien en gaat ondanks de lengte van 124 minuten meteen los vanaf de start.

De Blu-ray is een fraaie uitgave geworden. De beeldkwaliteit is perfect en de mooie locaties komen daardoor goed tot hun recht. Het geluid is krachtig en de ondertiteling is netjes weergegeven. Er zijn Nederlandse, Franse, Duitse, Italiaanse en Engelse ondertitels, waarbij er in de laatste vier talen ook een audio beschikbaar is. De extra’s zijn leuk en gevarieerd en stuk voor stuk optioneel Nederlands ondertiteld. Dat is ten eerste een audiocommentaar van regisseur Simon Curtis, een informatieve track met weinig stiltes en ik vond de stem van Curtis prettig om naar te luisteren.

Downton Abbey
© ITV1


Daarnaast is er een aantal korte filmpjes van in totaal ongeveer 35 minuten. In 'Good to be back' wordt de set van de film belicht door de makers en de acteurs. 'Return to Downton Abbey: The making of a New Era' is een traditioneel promotiefilmpje over het maken van de film zoals ze ook vaak op televisie te zien zijn. 'A legendary Character' gaat natuurlijk over Maggie Smith die de grand old lady Violet Crawley speelt. 'Creating The Film … Within the Film' schetst in negen minuten de uitdaging om het filmen in Engeland in het jaar 1928 zo getrouw mogelijk weer te geven.

Tot slot wordt afgesloten met de twee kortste filmpjes van het schijfje. 'Her Majesty’s Yacht Britannia' over het luxueuze jacht dat wordt gebruikt in de film en 'Spill the Tea' over de verschillende soorten thee die worden gedronken door de personages. Een prima film krijgt daarmee een uitgave in high definition die het verdient: prachtige kwaliteit beelden en gevarieerde zorgzaam gemaakte extra’s.
Video on youtube
Volg Downton Abbey
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
06x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Downton Abbey