Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Indira Varma (Game of Thrones, Luther) gecast in veertiende seizoen van Doctor Who

Het veertiende seizoen van Doctor Who heeft Game of Thrones en Luther actrice Indira Varma gecast als The Duchess, een mysterieuze rol in het eerste seizoen met Ncuti Gatwa.

Ncuti Gatwa's komende avonturen worden verwacht in 2024, na het eerste avontuur van de acteur uit Sex Education in de TARDIS. In seizoen veertien van Doctor Who zal de vijftiende Doctor van Gatwa door ruimte en tijd reizen samen met Millie Gibson's nieuwe metgezel Ruby Sunday. Hij bezoekt Engeland uit het Regency-tijdperk en het hoogtepunt van de Beatlemania in de jaren zestig.

In een nieuwe tweet gedeeld door het officiële Doctor Who Twitter account, werd bevestigd dat Indira Varma de nieuwste aanwinst is die de ongelooflijke cast van het veertiende seizoen komt versterken. De actrice die eerder onder andere Dornish leider Ellaria Sand in Game of Thrones, Zoe Luther in Luther en Imperial overloper Tala Durith in Obi-Wan Kenobi portretteerde, zal een mysterieus nieuw personage portretteren dat bekend staat als The Duchess, een personage waarnaar voor het eerst werd verwezen in een tweet waarin Gatwa en Gibson's Doctor Who kostuums voor de Regency-era werden getoond.Zowel Varma (foto) als de terugkerende showrunner Russell T. Davies gaven verklaringen vrij als onderdeel van de officiële aankondiging. Varma benadrukte haar opwinding over de samenwerking met Gatwa, waarbij zowel de actrice als Davies haar verrassende terugkeer naar het Doctor Who universum vierden.

Indira Varma: "Ik vind het geweldig om in Doctor Who te spelen en vooral om samen met Ncuti, als de Doctor, kosmische paden te kruisen en kijk ernaar uit om samen met hem interplanetair kattenkwaad uit te halen. Ik vond het geweldig om Suzie Costello te spelen voor Russell T. Davies in Torchwood, dus ik vind het geweldig om deze wereld opnieuw te betreden."

Russell T. Davies: "Ik ben dolblij om met Indira herenigd te worden na onze Torchwood dagen, en deze rol is echt spectaculair! Een heel nieuw publiek zal zich achter de bank verstoppen wanneer de hertogin haar terreur ontketent."

Indira Varma is de laatste Torchwood-ster die overgaat naar Doctor Who.

Doctor Who seizoen veertien markeert Varma's overgang van de op volwassenen gerichte spin-offserie Torchwood. Ondanks dat ze een hooggeplaatst lid van het team is, leidde Suzie's angst voor de dood ertoe dat ze geobsedeerd raakte door het buitenaardse artefact dat bekend staat als de Resurrection Gauntlet, waarbij ze een reeks moorden pleegde terwijl ze een plan opstelde om aan haar eigen ondergang te ontsnappen. Terwijl Suzie werd neergeschoten toen ze Captain Jack Harkness (John Barrowman) en Gwen Cooper (Eve Myles) confronteerde, zou ze door haar plan kortstondig tot leven worden gewekt om haar plot te stoppen, voordat ze opnieuw werd gedood.

Varma is niet het enige lid van de Torchwood-cast die een andere rol speelt in de Doctor Who-serie. Voordat ze in Torchwood verscheen, speelde Eva Myles het Victoriaanse dienstmeisje Gwyneth in de seizoen één aflevering 'The Unquiet Dead', die later zou worden vastgesteld als een voorouder van Gwen Cooper in de seizoen vier finale 'Journey's End'. Peter Capaldi zou na zijn gastrol als handelaar Caecilius in Doctor Who seizoen vier 'The Fires of Pompeii' ook bij Torchwood komen als de tragische minister van Binnenlandse Zaken John Frobisher tijdens Torchwood's schrijnende seizoen drie aflevering 'Children of Earth', om vervolgens terug te keren en de hoofdserie te leiden als de Twaalfde Doctor van 2014 tot 2017.

Met Varma zal haar verrassende terugkeer naar Doctor Who zowel nieuwe als oude kijkers enthousiast kunnen maken. Naast haar deelname aan Doctor Who seizoen veertien zullen velen die haar kennen van haar vorige Doctor Who rollen ook geïntrigeerd zijn door hoe haar mysterieuze Duchess karakter zal verschillen van haar vertolking van Suzie Costello. En met Varma die terugkeert naar Doctor Who kunnen andere bekende gezichten wellicht ook terugkeren in nieuwe rollen.
Vorige aflevering
The Vanquishers
The Vanquishers
13x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Doctor Who