Doctor Who

8.4 / 10
48 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Doctor Who: Opvolger voor Jodie Whittaker

Doctor Who heeft zijn volgende Time Lord. Ncuti Gatwa zal de exploitatie van de Tardis overnemen wanneer de sciencefiction-serie terugkeert voor het veertiende seizoen op BBC en BBC America.

De BBC heeft vandaag aangekondigd dat Ncuti Gatwa de nieuwe Doctor is die de leiding zal nemen over de TARDIS.

Ncuti is vooral bekend om zijn veelgeprezen optreden in Sex Education als de iconische Eric Effiong, waarvoor hij in 2020 de prijs voor beste acteur won bij de Schotse BAFTA's, evenals talrijke nominaties, waaronder die voor beste mannelijke prestatie in een comedyprogramma op de BAFTA's van dit jaar.

Over zijn nieuwe rol zegt Ncuti: “Er zijn niet echt woorden om te beschrijven hoe ik me voel. Een mix van diep vereerd, meer dan opgewonden en natuurlijk een beetje bang. Deze rol en serie betekent zoveel voor zovelen over de hele wereld, waaronder ikzelf, en elk van mijn ongelooflijk getalenteerde voorgangers heeft die unieke verantwoordelijkheid en dit voorrecht met de grootste zorg behandeld. Ik zal mijn uiterste best doen om hetzelfde te doen. Russell T Davies is bijna net zo iconisch als de doctor zelf en met hem kunnen werken is een droom die uitkomt. Zijn schrijven is dynamisch, opwindend, ongelooflijk intelligent en bruist van gevaar. De metaforische speeltuin van een acteur. Het hele team was zo gastvrij en gaf echt hun hart aan de serie. En hoe beangstigend het ook is, ik ben me ervan bewust dat ik lid word van een echt ondersteunende familie. In tegenstelling tot de doctor heb ik misschien maar één hart, maar ik geef alles aan deze serie."

Russell T Davies, showrunner, voegt toe: “De toekomst is hier en het is Ncuti! Soms loopt talent door de deur en het is zo helder en gedurfd en briljant, ik sta vol ontzag en tel mijn zegeningen. Ncuti verblindde ons, greep de Doctor en bezat die TARDIS-sleutels binnen enkele seconden. Het is een eer om met hem samen te werken, ik kan niet wachten om te beginnen. Ik weet zeker dat je dolgraag meer wilt weten, maar we rantsoeneren onszelf voor nu, met de prachtige Jodie's epische finale die nog moet komen. Maar ik beloof je, 2023 wordt spectaculair!”

Charlotte Moore, Chief Content Officer, zegt: "Ncuti heeft een ongelooflijke dynamiek, hij is een opvallende en onverschrokken jonge acteur wiens talent en energie de wereld in vuur en vlam zal zetten en Doctor Who zal meenemen op buitengewone avonturen in het nieuwe tijdperk van Russell T Davies."
Video on youtube
Vorige aflevering
The Vanquishers
The Vanquishers
13x06
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Doctor Who