Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Actrice en showrunner stoppen met Doctor Who

Actice Jodie Whittaker en showrunner Chris Chibnall voegden zich beide in 2017 bij Doctor Who, beide hebben ze besloten de serie te verlaten.

Doctor Who (1963) werd in 1989 beëindigd. Ongeveer vijftien jaar later werd Doctor Who weer opgepakt door BBC, het eerste 'nieuwe' seizoen verscheen in maart 2005. Jodie Whittaker (Broadchurch) verscheen in 2017 voor het eerste in de serie. Voorheen werd de rol van de Time Lord altijd gespeeld door een man, met de komst van Whittaker in 2017 kwam daar verandering in. Ze is de eerste vrouw die deze rol heeft gespeeld. Er werd al enige tijd verwacht dat Whittaker de serie na het aankomende seizoen zal verlaten. "Ik hou van deze serie, van het team dat het maakt, van de fans die ernaar kijken en van wat het in mijn leven heeft gebracht" zei Whittaker.

Er verlaat niet alleen een actrice de serie. Showrunner Chris Chibnall (Broadchurch) heeft ook besloten zijn werk voor Doctor Who te beëindigen. Samen met Chibnall verlaat ook uitvoerend producent Matt Strevens (Capital (2015)) de serie. Ze zullen de serie na het dertiende seizoen verlaten. Naast het dertiende seizoen werken ze ook nog aan een aantal speciale afleveringen mee, deze zullen volgend jaar uitgezonden worden. Het is nog niet bekend wie na Whittaker in de rol van de Time Lord gaat stappen. Het is ook nog niet bekend wie de nieuwe showrunner wordt.


Matt Strevens (links), Jodie Whittaker (midden) en Chris Chibnall (rechts)
Vorige aflevering
The Vanquishers
The Vanquishers
13x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
30 jul 2021 19:44 -
Je schrijft "Doctor Who ging in 2005 in première.". Maar dat is niet correct. De reboot ging in 2005 in première, maar Dr. Who loopt al vanaf de jaren zestig. Om precies te zijn van 1963 tot 1989.
En ik ben zo'n ouwe lul wiens favoriete doctor toch de doctor met de sjaal en de hoed blijft. Tom Baker speelde hem van 1974 tot 1981.

Van de nieuwe reboot serie heb ik nog niet veel gezien. Het was wel tekenend voor deze tijd dat de doctor, die al vanaf 1963 een man was, ineens een vrouw werd. Ze kan het trouwens best goed gedaan hebben, maar ik heb er dus nog niets van gezien. Toch eens checken....
Reageer
avatar_DagmarKrijt
30 jul 2021 22:23
Dat klopt inderdaad. Ik heb nog een zin toegevoegd en gelinkt naar Doctor Who (1963).
Reageer
avatar_BlackBiker
31 jul 2021 00:08
Helemaal goed, Dagmar! Bedankt.
Reageer
Doctor Who