Doctor Doctor (2016)

7.3 / 10
46 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Danny Wilde geeft "Doctor Doctor (2016) seizoen 1" een 7.
Geschreven door Danny Wilde op 29 July 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

Deze lekker luchtige Australische medische serie is een leuke wekelijkse afleiding.

Doctor Doctor is een Australische komische dramaserie die vijf seizoenen lang werd uitgezonden: vanaf 2016 tot in de zomer van 2021. In Nederland is de serie pas in juni 2021 gestart en kreeg op Net 5 de titel The Heart Guy mee. De roekeloze en losbandige, maar ook zeer kundige hartchirurg Hugh Knight (Rodger Corser, Glitch) krijgt na zijn zoveelste onbezonnen actie in het medisch centrum in Sydney een zware disciplinaire straf. Hij mag een jaar lang niet opereren en wordt als huisarts te werk gesteld in zijn geboorteplaats Whyhope.

In de lokale praktijk staat Hugh Knight onder toezicht van supervisor Penny Cartwright (Hayley McElhinney, Rizzoli & Isles), die hem controleert op zijn houding en gedrag. Ze wil ook urinemonsters van hem hebben om te testen of hij nog onder invloed staat van verdovende middelen. Penny is nog altijd in de rouw na het overlijden van haar echtgenoot. Ze is daardoor in eerste instantie ook niet vatbaar voor de charmes van de knappe Hugh. Ook al is ze inmiddels drie jaar weduwe, het verlies raakt haar nog erg diep, iets waar haar zoontje veel last van heeft.

© Nine Network


In het kleine Whyhope moet Hugh Knight wennen aan de strikte controle van supervisor Penny én de sociale controle van de kleine gemeenschap. Hij wordt ook geconfronteerd met zijn verleden. Zijn voormalige vriendin, lerares Charlie (Nicole da Silva, Rush) is in de tussentijd getrouwd met zijn broer Matt (Ryan Johnson, Fairly Legal) en zij waardeert de komst van Hugh allerminst. Hun moeder Meryl Knight (Tina Bursill, Prisoner Cell Block H) is een meedogenloze politica die haar tentakels uitspreidt in alle mogelijke lokale netwerken. Vader Jim Knight (Steve Bisley, bekend van de Mad Max films) is nog steeds kwaad op Hugh, omdat hij zijn familie jaren geleden verliet voor een carrière in Sydney.

Ik vond het een komische mix van The Flying Doctors, Hart of Dixie en de film Doc Hollywood.

Daarmee is nog maar een klein gedeelte van het kleurrijke gezelschap van het eerste seizoen geschetst. Nieuwe collega’s en oude vrienden in Whyhope en zijn voormalige werkgever in Sydney, er zijn genoeg interessante karakters om de boel levendig te houden. Het eerste seizoen is niet baanbrekend, maar wel bijzonder onderhoudend. Ik vond het een komische mix van The Flying Doctors, Hart of Dixie en de film Doc Hollywood.

De serie is niet bijster origineel, maar het is elke aflevering wel mooi om Hugh Knight te zien balanceren tussen zijn achtergrond, zijn imago van arrogante medicus en de prikkel om altijd de grenzen op te zoeken. Rodger Corser speelt Hugh Knight bijzonder innemend en ondanks zijn capriolen accepteer je veel van hem. Daarmee is een goede basis gelegd voor de rest van de serie.

© Nine Network


De serie heet Doctor Doctor, wat een verwijzing is naar de wereldhit van Robert Palmer uit 1979. Voor de internationale markt werd de serie hertiteld als The Heart Guy (overigens ook een heel toepasselijke titel). Blijkbaar was in Nederland de titel Doctor Doctor al vastgelegd!

De single van Robert Palmer, met als subtitel Bad Case of Loving You, was zelf ook een cover. De plaat was vooral succesvol in Canada en Australië. Bijzonder treurig feit is dat Robert Palmer in 2003 overleed aan een hartaanval in Parijs.
Volg Doctor Doctor (2016)
Vorige aflevering
Save The Best Till Last
05x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The 100 - Seizoen 7 (DVD)

7

NCIS: Hawaii - Eerste aflevering

7

The Mysterious Benedict Society - Seizoen 1

7.5

Lucifer - Seizoen 6

7

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8