Divorce (2016)

6.8 / 10
25 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Sandra Hutchison geeft "Divorce - Seizoen 1 (DVD)" een 7.5.
Geschreven door Sandra Hutchison op 3 juli 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Divorce - Seizoen 1 (DVD)

In de nieuwe komische serie Divorce, niet te verwarren met de gelijknamige serie van Nederlandse bodem, speelt Sarah Jessica Parker (Sex and the City) een van de glansrijke hoofdrollen. Namelijk die van moeder en zakenvrouw Frances, een nog altijd aantrekkelijke vrouw van bijna vijftig, die samen met haar man en twee tieners, in een duur huis in het landelijke Westchester County woont. Ze lijkt alles prima voor elkaar te hebben maar Frances is volledig op haar burgerlijke man uitgekeken.

De rol van Frances' saaie man Robert, wordt door de Amerikaanse film- en tv-acteur Thomas Haden Church (Wings, Ned and Stacey) voor zijn rekening genomen. De twee vormen samen een opvallende, ietwat eigenaardige combinatie, wat overigens opvallend goed past bij dit genre. Wanneer Robert erachter komt dat zijn vrouw meer dan dertig keer vreemd is gegaan met de zogenaamde 'Fransman', professor Julian, kan Robert dit gegeven niet loslaten. Hij besluit niet alleen dat hij van zijn vrouw wil scheiden, ook is hij vastbesloten wraak te nemen op deze laffe minnaar.

© HBO


Deze tiendelige HBO-serie, naar een idee van Sharon Horgan (bekend van de comedyserie Catastrophe), doet echt Amerikaans aan. De scènes zijn flink over de top, soms hilarisch, maar altijd vol sarcasme. Hoewel scheiden doet lijden, hebben de makers van deze serie de reeks toch een komische twist weten te geven. Voortdurend nemen ze dit, toch veel voorkomende gegeven, flink op de hak. Terwijl Robert en Frances beiden proberen de scheiding in goede harmonie door te komen, wordt ze dit niet gemakkelijk gemaakt. Zo gooien hun gretige advocaten het nodige roet in het eten, lijken hun puberende kinderen weinig onder de indruk van de beslissingen van hun ouders en stoeien de eigenaardige vrienden van Frances en Robert zelf ook dagelijks met hun eigen moeizame relatie.

Wie een liefhebber is van Sarah Jessica Parker, en Amerikaanse humor weet te waarderen, zal deze serie zeker vermakelijk vinden. De verhaallijn verloopt in een rap tempo en bevat daarnaast ook een aantal serieuze en ontroerende momenten. Vraagstukken als: 'blijven we bij elkaar voor de kinderen?' en 'hoe gaan we nu met elkaar om?' komen ruim aan bod. Divorce is vooral een prima serie voor tussendoor, maar is lang niet zo vernieuwend als bijvoorbeeld de eerdergenoemde serie Sex and the City.
Volg Divorce (2016)
Vorige aflevering
Knock Knock
Knock Knock
03x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

We Are Who We Are - Miniserie

7

DNA - Miniserie

7.5

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9