Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Netflix vernieuwt Die Kaiserin met een tweede seizoen

De Duitse serie Die Kaiserin, die sinds afgelopen september te zien is, keert terug op Netflix voor een tweede seizoen.

Het historische Duitse drama Die Kaiserin, bij Netflix ook te vinden onder de titel The Empress, was een internationale hit voor de streamingdienst na de lancering eind september en is nu besteld voor een tweede reeks.

Bekijk onder dit nieuwsbericht een videoboodschap van terugkerende castleden Devrim Lingnau, die de titulaire Oostenrijkse keizerin Elisabeth van Beieren speelt, Philip Froissant, Johannes Nussbaum en Almila Bagriacik die de bestelling voor het tweede seizoen bevestigen. Jördis Triebel keert ook terug, samen met schrijfster en showrunner Katharina Eyssen.

Die Kaiserin

Het eerste seizoen onderzocht de rebelse jonge keizerin Elisabeth (kortweg Sisi) en hoe haar relatie met Franz, keizer van Oostenrijk, de machtsstructuur van de Habsburgse koninklijke dynastie in de war stuurde. Na haar huwelijk moest Sisi zich laten gelden tegenover haar nieuwe schoonmoeder Sophie en omgaan met haar emoties voor Franz' onvoorspelbare broer Maxi, terwijl vijandelijke troepen zich vormden aan de grenzen van het rijk.

Er zijn nog geen details voor de nieuwe reeks onthuld, maar bedenker Katharina Eyssen zei: "Ik ben ongelooflijk dankbaar dat we met onze serie zoveel verschillende mensen in Duitsland en over de hele wereld hebben kunnen raken. Het levensverhaal van Elisabeth is een verhaal over de kracht van liefde, maar ook over de moed om anders te zijn en over hoop op een betere toekomst, en dat is wat we in deze tijd nodig hebben. Daarom zijn we erg blij dat we dit spannende verhaal kunnen blijven vertellen."

Netflix's Vice President of Content for DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), Katja Hofem voegde daaraan toe: "Het is prachtig om te zien dat onze eigen interpretatie van deze populaire historische figuur bij zoveel mensen interesse en enthousiasme heeft opgewekt. Het laat zien dat mensen meer van Elisabeth willen zien."

Producent Laube voegde eraan toe dat de serie 'nog helemaal aan het begin staat van het leven van keizerin Elisabeth, en het maakt ons enorm blij dat we haar verhaal kunnen voortzetten met een tweede seizoen. Maar nog beter dan dat is het feit dat we nog twee jaar kunnen samenwerken met Katie, Robert, de cast en het geweldige team van Netflix."

Duitsland is in opkomst als een belangrijk gebied voor originele drama's op Netflix, met Dark-makers Baran bo Odar en Jantje Friese die binnenkort hun aankomende mysterie-horror 1899 lanceren, en positieve geluiden rond Die Kaiserin die internationaal steeds luider worden sinds de lancering. Verschillende andere drama's werden onthuld in februari, toen de streamingdienst toezegde de investeringen in de regio Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te verdubbelen tot € 500M ($ 499M) tussen 2021 en 2023. Dit was vóór de veel gedocumenteerde koersdalingen van Netflix, maar het bedrijf is erop gebrand te benadrukken dat het zich niet terugtrekt op originelen in Europa, met Duitsland als een prioriteitsgebied.

Video on youtube
Vorige aflevering
The God Who Us Has Freedom Sent
The God Who Us Has Freedom Sent
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Die Kaiserin