Dexter: New Blood

8.2 / 10
42 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "Dexter: New Blood - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 17 januari 2022.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Dexter: New Blood - Seizoen 1

In 2013 kwam er een einde aan de Showtime-serie Dexter. Het einde was volgens sommige, op zijn zachtst gezegd, helemaal niets. Ik zei direct: "Daar gaat een vervolg op komen."

En dat vervolg kwam er acht jaar later. Met Dexter: New Blood moest er een einde gemaakt worden aan de serie met de leukste, aardigste en bloederigste seriemoordenaar Dexter Morgan. Is het de makers gelukt om de serie Dexter af te ronden of is het terug naar de schrijftafel. Voor mij kwam er met Dexter: New Blood een einde aan een tijdperk en in deze recensie wil ik je graag zonder spoilers meenemen naar Iron Lake.

Tien jaar na orkaan Laura vinden we de dood gewaande bloedspetteranalist uit Miami in een stadje in het noorden van de staat New York. Hij woont daar als Jim Lindsay en lijkt zijn Donkere Passagier onder controle te kunnen houden. Hij krijgt daarbij wel wat hulp van een zeer belangrijk persoon uit zijn vorige leven. Lindsay heeft een verhouding met de lokale sheriff Angela Bishop (Julia Jones, Goliath) en werkt bij Fred’s Fish & Game.

We’re talking about my son. There’s nothing more personal than that.

Als zijn zoon Harrison (Jack Alcott, The Good Lord Bird) opduikt is dat het startsein voor het door Dexter/Jim zorgvuldig opgebouwde kaartenhuis om in te storten. Alle ingrediënten voor een geweldig seizoen zijn aanwezig. Michael C. Hall zet weer een uitstekende Dexter neer, die duidelijk op een doodlopende weg terecht is gekomen. Want een lang-zal-hij-leven voor Dexter zou volslagen absurd zijn en ook niet passend voor de Bay Harbor Butcher.

© Showtime


Sorry about the mess. I’m out of practice.

Maar een lang-zal-hij-leven voor Jim Lindsay behoort zeker tot de mogelijkheden. Dat is alleen mogelijk als Jim de Donkere Passagier van Dexter onder controle kan blijven houden. Iron Lake werkt zeer goed mee als kleine stad waar iedereen elkaar kent en vooral zich met elkaar bemoeit. Dexter: New Blood is soms hier en daar wat voorspelbaar. Zeker als we meer gaan zien van Kurt Caldwell (Clancy Brown, Carnivàle) die op zoek gaat naar zijn zoon Matt (Steve M. Robertson, Channel Zero).

Is Dexter: New Blood de moeite waard om te gaan zien? Dat is het absoluut. De serie weet weer de juiste snaar te raken en Hall als Lindsay/Morgan is nog niets van zijn charme verloren. Ook Deb (Jennifer Carpenter) is nog steeds het morele kompas dat Dexter op het rechte pad probeert te houden. Beide acteurs weten weer op een geweldige manier in de huid te kruipen van hun personages. Maar ook Alcott als Harrison weet mij te overtuigen als zoon van Dexter. De gelijkenis is af en toe beangstigend.

Dexter: New Blood was in Nederland te zien op de VPRO en NPO Plus. Helaas zijn voor NPO Plus de rechten verlopen en ik weet niet waar Dexter: New Blood naar toe zal verhuizen, misschien Amazon of Ziggo. Of er een tweede seizoen gaat komen? Ik hoop het niet.

Spoiler! Mocht je de serie nog niet hebben gekeken, stop dan nu met lezen!

Dexter Morgan heeft een waardig en rechtvaardig einde gekregen en dat zou ik graag zo houden. Al is er zeker ruimte voor meer. Maar de serie heet Dexter en niet Harrison. Dus laat iedereen in Iron Lake - en Harrison - nog een lang en gelukkig leven leiden.

9 punten voor Dexter en een halve punt extra voor Jim.
Video on youtube
Volg Dexter: New Blood
Vorige aflevering
Sins of the Father
Sins of the Father
01x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_antimidant
17 jan 2022 21:11 -
Juist...Aanrader
Reageer
avatar_Flash
18 jan 2022 08:03 -
Duidelijke review en kan mij er helemaal in vinden. Absoluut een toevoeging aan het origineel.

Qua tweede seizoen hink ik op twee gedachten. Enerzijds kan het alleen maar afdoen aan wat er tot nu toe is, maar aan de andere kant ben ik toch ook wel benieuwd.
Reageer
avatar_TnTNL
18 jan 2022 11:21 -
Bedankt voor de spoiler waarschuwing aan het einde :) Mooie recensie!
Ik hoop zo dat hij gewoon naar Netflix komt, anders moet ik weer moelijk gaan doen. Ik wacht het nog even geduldig af
Reageer
avatar_hansmol
18 jan 2022 12:05 -
Hier moet het inderdaad bij blijven, waardig einde en ook duidelijk, geen Harrison sequel graag, kan alleen maar tegenvallen.
Reageer
Dexter: New Blood