Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Wesley Fechter geeft "Devil in Ohio - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Wesley Fechter op 10 september 2022.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Devil in Ohio - Seizoen 1

Het op het oog perfecte gezin van Suzanne Mantis dreigt in Devil in Ohio uit elkaar te vallen als zij haar patiënte Mae in huis neemt.

Mae (Madeleine Arthur, Blockbuster) wordt, nadat zij op de vlucht is geweest, opgenomen in het ziekenhuis. Verward en met de verwondingen van een in haar rug gekraste omgekeerde pentagram is het aan psychiater Suzanne Mantis (Emily Deschanel, Bones) om haar aan het praten te krijgen en te ontdekken wat er met haar is gebeurd. Ze wordt daarbij geholpen door detective Lopez (Gerardo Celasco, Swimming with Sharks), alhoewel ook sheriff Wilkins (Bradley Stryker, The Lizzie Borden Chronicles) uit de streek waar Mae vandaan komt zich ermee wil bemoeien. Van haar ouders ontbreekt elk spoor en er meldt zich verder ook niemand voor haar.

Devil in Ohio
© Netflix


Suzanne trekt zich het lot van het jonge meisje erg aan en als er in het ziekenhuis geen plaats meer is voor haar, twijfelt zij dan ook geen moment en neemt Mae in huis om van daaruit een goed pleeggezin voor haar te vinden. Ondanks dat het gezin van Suzanne (haar drie dochters en man) hun best doen, gaat dit niet zonder slag of stoot. Mae gedraagt zich veelal vreemd en met name de middelste dochter, Jules (Xaria Dotson, The Birch), heeft het er moeilijk mee. Mae en Jules zijn van dezelfde leeftijd en Mae ziet in Jules alles wat zij wil zijn. Dit wordt versterkt door het feit dat Mae de kamer van Jules krijgt en ook haar kleding moet gaan dragen. Jules heeft het daarentegen als eerstejaars op school al moeilijk genoeg met het vinden van een plekje daar en heeft door de komst van Mae het idee dat haar plek thuis langzaam maar zeker wordt ingenomen.

En het is dan ook maar de vraag of de veiligheid van Mae uiteindelijk niet ten koste zal gaat van de veiligheid van het gezin van Suzanne.

Samen met detective Lopez begint Suzanne te ontrafelen wat er met Mae is gebeurd. Al snel blijkt dat Mae is ontsnapt uit een satanische sekte en blijkt wat haar rol en lot was binnen die sekte. Een sekte die overigens niets liever wil dan haar weer terughalen en daarvoor desnoods over lijken wil gaan. Dit terwijl het Mae uitstekend bevalt bij de familie Mantis en zij niets liever wil dan daar permanent blijven. Naarmate we meer te weten komen over Mae en haar achtergrond komen we ook steeds meer te weten over de jeugd van Suzanne en waarom zij zo ver wil gaan om Mae te helpen.

Want Suzanne lijkt blind voor het effect dat Mae heeft op haar gezinsleven en met name op Jules. Maar ook de dagelijkse problemen waar haar gezinsleden mee te maken krijgen (zoals geldzorgen, seksuele geaardheid en prestatiedrang) gaan aan haar voorbij als zij steeds geobsedeerde raakt door Mae en alles op alles zet om ervoor te zorgen dat haar niets overkomt. Het gezin begint steeds meer uit elkaar te vallen.

Uiteindelijk komt het tot een apotheose tijdens een schoolfeest en blijkt hoever de sekte, Suzanne maar ook Mae willen gaan om te krijgen wat zij willen. En het is dan ook maar de vraag of de veiligheid van Mae uiteindelijk niet ten koste zal gaat van de veiligheid van het gezin van Suzanne.

Devil in Ohio
© Netflix


Devil in Ohio is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daria Polatin en wordt omschreven als een combinatie van horror, thriller en drama. Dit klopt zonder meer, want de miniserie heeft elementen van al die genres in zich. Het probleem is alleen dat die combinatie mij hier niet zo goed is bevallen. Er is best veel ruimte voor de persoonlijke verhaallijnen van de verschillende personages, die allen met hun eigen problemen te maken hebben. Op zich niets mis mee, dat geeft wat diepte aan het verhaal, maar het lijkt erop dat de makers van de serie daarom het niet hebben aangedurfd om de focus meer te leggen op het horror en thriller gedeelte van de serie.

Een occulte sekte leent zich uitstekend voor horror en thriller, maar echt eng of angstaanjagend wordt het eigenlijk geen moment en ook van veel spanning is geen sprake. Deze genres raken duidelijk ondergesneeuwd onder de dagelijkse beslommeringen van de personages. Dit ondanks dat het merendeel van de horrorclichés de revue wel passeert.

Met de acteerprestaties is weinig mis. Ik was fan van Emily Deschanel in Bones en het was goed haar weer in een hoofdrol te zien. Daarnaast kijkt de serie gewoon makkelijk weg en is erop zich met het verhaal niet veel mis. Maar het ondersneeuwen van het horror en thrillergedeelte van de serie zorgt ervoor dat de serie niet uitsteekt boven het gros van de andere series die gekeken kunnen worden.
Volg Devil in Ohio
Vorige aflevering
The Dawning
The Dawning
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Devil in Ohio