Designated Survivor

8,0 / 10
45 min
Drama, Politiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Sandra Hutchison geeft "Designated Survivor - Seizoen 1 (DVD)" een 8.5.
Geschreven door Sandra Hutchison op 13 januari 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Designated Survivor - Seizoen 1 (DVD)

In de Amerikaanse dramaserie Designated Survivor wordt kamerlid Tom Kirkman (Kiefer Sutherland, 24) tijdens de State of the Union aangewezen om op een veilige geheime locatie te verblijven. Terwijl al de topleiders, waaronder de president van de Verenigde Staten, samenkomen, kan hij bij een eventuele dodelijke aanval op de president als waarnemend president aangewezen worden. Terwijl Tom Kirkman als de zogenaamde Designated Successor op televisie de beelden voorbij ziet komen van de State of Union, valt plots de stroom uit. Kort daarna wordt duidelijk dat er een catastrofale aanval heeft plaatsgevonden. Niemand van het kabinet heeft de ramp overleefd en Tom Kirkman komt voor de haast onmogelijke taak te staan om als onbeduidend kamerlid plots de leiding te nemen over een land waar paniek en chaos overheerst.

© Netflix

Designated Survivor toont op pakkende wijze hoe de wereld van een man in één klap volledig op zijn kop komt te staan, wanneer hij aangewezen wordt als wereldleider. Kiefer Sutherland zet zijn rol boeiend en vol overtuiging neer. Hij toont zijn twijfels, zijn onzekerheden, maar ook zijn daadkracht en zijn compassie voor zijn medemens. Je ziet hem de te verwachten blunders maken, maar zo nu en dan juist ook dappere beslissingen nemen. De kracht van de serie zit hem vooral in het feit dat het hier draait om een “gewone” man waar de meeste kijkers zich vermoedelijk wel mee kunnen identificeren. Je gaat je als vanzelf afvragen wat je zelf zou doen in zo’n situatie.

© Netflix

Het eerste seizoen van Designated Survivor laat zich niet eenvoudig in een hokje plaatsen, de serie heeft duidelijk een politieke kant, die overigens zeer begrijpelijk gebracht wordt. Zelfs als je niets met politiek hebt, is het verhaal prima te volgen. Maar de serie bevat zoveel meer. Zo speelt de FBI een grote rol in het verhaal, maar ook het gezin van Tom Kirkman komt met regelmaat aan bod. Met de mooie Natascha McElhone, (Californication) als zijn vrouw Alex Kirkman. Designated Survivor is dan ook net zo goed een pakkende politieserie, als een fascinerend familiedrama. De eerste afleveringen zijn nagelbijtend spannend, maar deze spanning verdwijnt later in het seizoen wat meer naar de achtergrond. Dat neemt niet weg dat de serie meer dan voldoende interessante wendingen in zich heeft om je tot aan het eind van de reeks aan het scherm gekluisterd te houden.
Volg Designated Survivor
Vorige aflevering
#truthorconsequences
#truthorconsequences
03x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Friheden (Pros and Cons) - Seizoen 1

8

The Politician (2019) - Seizoen 2

5.5

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6