Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Peter Rotthier geeft "Designated Survivor - Seizoen 1 (DVD)" een 5.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 11 januari 2018.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Designated Survivor - Seizoen 1 (DVD)

Persoonlijk heb ik altijd al een boontje gehad voor de familie Sutherland. Papa Donald Sutherland (Crossing Lines) was in mijn jeugdjaren een van mijn favoriete filmsterren en toen zoon Kiefer in zijn voetsporen trad, volgde ik zijn film- en serie avonturen met argusogen.

Designated Survivor
© Netflix

Zelden werd ik door ’s mans acteerprestaties teleurgesteld want steeds wist hij het onderste uit de kan te halen om zijn personage de nodige geloofwaardigheid te (blijven) geven, iets wat in een reeks als 24 na een aantal seizoen toch niet simpel was. Je merkte dan ook dat Kiefer meer en meer worstelde met zijn personage.

Designated Survivor is gewoon puur Amerikaanse televisie amusement dat liefhebbers van Madame Secretary en Scandal zeker zal aanspreken.


Misschien is het dan ook maar het beste dat hij 24 voor gezien hield en zich toelegde op zijn nieuwe rol in Designated Survivor, de nieuwste hit in het Amerikaanse serielandschap waarin hij deze keer niet in de huid kruipt van de beschermer van de president, maar zelf als leider van Amerika mag uitpakken.

Dat hij die job in de schoot kreeg geworpen, doet hieraan zeker geen afbreuk. Als je als vrijwilliger de taak van designated survivor op je neemt verwacht je niet direct een paar uur later president van de Verenigde Staten te zijn. Het overkomt Tom Kirkman, het personage van Sutherland in deze reeks echter wel.

Terwijl hij samen met zijn familie op een geheime plaats de State of The Union toespraak volgt, wordt de hele regering weggevaagd door een aanslag en blijkt hij plots de hoogste in rang te zijn van het kabinet en is hij gedoemd om de nieuwe president te worden.

Voer dus voor een reeks spannende aflevering waarin Kirkman op zoek gaat naar de daders van de aanslag, zijn familie bij elkaar probeert te houden en ook nog het land moet regeren.

Designated Survivor is een serie die de gewone politieke series van de laatste jaren flink overstijgt doordat het plot een simpele minister en huisvader om moet toveren tot één van de machtigste mannen van de wereld. Ook de wereld van zijn vrouw Alex (Natascha McElhone, Californication) en zijn kinderen wordt door de gebeurtenissen compleet overeind gezet. Nu ze de belangrijkste familie van het land zijn, worden ze voortdurend gecontroleerd in hun doen en laten en dat valt niet altijd mee. In zijn zoektocht naar de daders krijgt Kirkman steun van FBI agente Hannah Wells (Maggie Q, Nikita) wat van deze reeks een mix maakt van een politiek drama, familiedrama en een actiereeks. Soms misschien wel een beetje van het goede, te veel misschien, maar het werkt blijkbaar wel voor de kijker.

Designated Survivor
© Netflix

De reeks mag dan een dikke acht krijgen, de dvd-versie moet het met heel wat minder doen.


Designated Survivor is gewoon puur Amerikaanse televisie amusement dat liefhebbers van Madame Secretary en Scandal zeker zal aanspreken. Het feit dat deze reeks, voorlopig, nog niet op de beeldbuis is verschenen in de Lage Landen maakt deze dvd-release interessant voor liefhebbers van de eerder genoemde reeksen. De paar extraatjes die we voorgeschoteld krijgen op de schijfjes zijn zo goed als verwaarloosbaar. De eerste speech van Kirkman is veruit het interessantste van de drie extra’s. De rondleiding op de set en de interviews met de cast zijn zeker niet spraakmakend. Daarbij komt dat er geen moeite werd gedaan om die drie items te ondertitelen zodat je de Engelse taal machtig moet zijn om deze items te kunnen volgen. De reeks mag dan een dikke acht krijgen, de dvd-versie moet het met heel wat minder doen.
Volg Designated Survivor
Vorige aflevering
#truthorconsequences
#truthorconsequences
03x10
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Designated Survivor