Deep Water (UK)

7.4 / 10
47 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "Deep Water (UK) - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 31 maart 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Deep Water (UK) - Seizoen 1

Uiteindelijk is Deep Water een geslaagd familiedrama.

Het gevoel dat je met je auto met tachtig kilometer per uur richting een grote muur rijdt. Vanaf het begin van Deep Water overheerst het gevoel dat dit niet goed kan gaan. Deze Britse serie die gebaseerd is op de populaire Windermere reeks van Paula Daley volgt drie vrouwen met elk hun eigen problemen. Politieagente Joanne (Faye Marsay, McMaffia) wordt gezien de foto's voor de televisieserie niet gezien als een hoofdrolspeelster, maar speelt toch een belangrijke rol.

Centraal staan Lisa (Anna Friel, Marcella), Roz (Sinead Keenan, Being Human) en Kate (Rosalind Eleazar, Howards End). Alle drie hebben ze hun problemen. Lisa is getrouwd met kinderen. Ze moet verschillende ballen in de lucht houden en leeft haar leven in een sleur. Roz heeft door haar relatie met een gokverslaafde alle moeite om haar leven op de rit te houden. Ze doet alles voor haar dochter en neemt door de omstandigheden een besluit die vergaande consequenties heeft. Kate lijkt alles het beste op de rit te hebben. Ze heeft een rijke man, fantastisch huis en twee kinderen. Slechts haar ziekelijke zoon is problematisch. Wanneer haar dochter verdwijnt blijkt dat haar leven de titel 'schone schijn' in hoofdletters is. Joanne is de steun van Roz, maar werkt ook aan de zaak van de verdwijning van de dochter van Kate. Dat bijna alles met elkaar verbonden is maakt het er voor alle vier de vrouwen niet makkelijker op.

© ITV


Deep Water is prima gefilmd, er wordt fijn geacteerd en er wordt regelmatig goed gebruik gemaakt van het fantastische landschap.

Deep Water is een typisch Brits familiedrama. De onderlinge relaties zijn belangrijk. Dit geldt niet alleen tussen de vier vrouwen, maar zeker ook voor de relaties die zij hebben met mannen. De ambities van de vrouwen worden onderdrukt door de situatie waarin de vrouwen zich bevinden. Bij de een gaat het om het vinden van ander en uitdagender werk, de ander heeft het lastig in hun relatie en de liefde. Ook financiën spelen een grote rol. Zeker in het leven en de keuzes die Roz maakt. De relatie van Joanne is traumatisch geëindigd. Ondanks dat zij haar weg aan het vinden is probeert zij een steun te zijn voor haar buurvrouw Roz en de dochter van Roz.

Deep Water voelt soms wat geforceerd aan. Dat komt omdat het verhaal slechts een bepaalde periode van het leven van de vier vrouwen belicht. Daardoor moet ineens alles in een relatief korte tijd plaatsvinden. Een aantal kijkers zullen de acties en gevolgen van vooral Roz en Kate niet altijd waarheidsgetrouw vinden. Mijn ervaring is echter dat bepaalde situaties mensen tot onbegrijpelijke keuzes dwingt. In die zin kan ik goed leven met het verhaal. Misschien soms iets meer uitvergroot dan in het werkelijke leven, maar volgens mij maken daar meer televisieseries zich schuldig aan.

Uiteindelijk is Deep Water een geslaagd familiedrama. Ondanks dat er een politieagente in speelt en er criminele zaken gebeuren is het zeker geen detective. Als je daarnaar op zoek bent dan moet je geen Deep Water kiezen. Deep Water is verder prima gefilmd, er wordt fijn geacteerd en er wordt regelmatig goed gebruik gemaakt van het fantastische landschap.
Volg Deep Water (UK)
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7