Deadwater Fell

7.3 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Deadwater Fell - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 28 februari 2020.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Deadwater Fell - Seizoen 1

Daisy Goulam, de bedenker van Grantchester, weet wel raad met deze omstandigheden.

Het Schotse plaatsje Kirkdarroch voldoet in alles aan de idylle die we voorgeschoteld krijgen in toeristische brochures. Het dorp is gemoedelijk, de mensen plezierig en de huizen charmant. Wanneer Kirkdarroch opgeschrikt wordt door een nachtelijke brand in de woning van huisarts Tom Kendrick (David Tennant, Broadchurch) blijkt er meer aan de hand. Zijn vrouw Kate (Anna Madeley, Mr. Selfridge) en hun drie kinderen overlijden. Tom wordt ternauwernood gered. Als blijkt dat de omstandigheden van de brand en het overlijden van het viertal verdacht zijn, komt er een psychologisch drama op gang.

Daisy Goulam, de bedenker van Grantchester, weet wel raad met deze omstandigheden. Deadwater Fell is geen opmerkelijke whodunit, maar speelt eerder met de psychologische gevolgen van de brand bij de direct betrokkenen. Mede door gebruik van flashbacks wordt het langzaam duidelijk wat er zich heeft afgespeeld. Klein minpunt is dat er weinig mystiek zit aan de ontknoping van dit vier delen tellende seizoen. Dat had wat mij betreft wat uitdagender gemogen. Voor mensen die van een afgerond einde houden is dit echter een pluspunt.

Kate en Tom zijn de hoofdverdachten. Zeker als blijkt dat het huwelijk tussen de twee barsten vertoonde en de onderlinge relatie gespannen was. Het is de vraag of de depressies van Kate voldoende aanleiding zijn om te komen tot zo'n gruwelijke daad. Aan de andere kant blijkt Tom ook niet de gezellige, vriendelijke man die hij in de eerste scènes leek.

Deadwater Fell is een mooi opgebouwd psychologisch drama.

Kates vriendin Jess (Cush Jumbo, Vera) lijkt een goede relatie te hebben met politieagent Steve (Matthew McNulty, The Bay). Zijn vorige vriendin en zijn kinderen uit die relatie zorgen nog wel eens voor spanningen. Daarnaast proberen Jess en Steve met IVF zwanger te worden. Tot nu toe zonder succes. De onderlinge relatie tussen Jess en Steve en de relatie met Kate en Tom blijkt complexer dan gedacht. Het zorgt er mede voor dat Steve, die vreemd genoeg bij het onderzoek betrokken blijft, voor persoonlijke dilemma's komt te staan.

Deadwater Fell is een mooi opgebouwd psychologisch drama. De vraag wie het gedaan heeft blijft tot het einde open, maar de vraag wordt wel beantwoord. Het is een typisch Brits drama. Er wordt op hoog niveau geacteerd, de beelden zijn prachtig en er is veel aandacht voor de psyche van de betrokkenen. Minpunten zijn voor mij het afgesloten einde, maar ook de overdreven positieve vibe aan het begin. Het is allemaal net te gezellig, te vriendelijk en te plezierig. Het creëert een wel heel onrealistisch beeld. Deadwater Fell blijft echter, gezien het hele verhaal en de uitvoering daarvan, een aanrader voor iedereen die Britse televisieseries volgt.
Volg Deadwater Fell
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Chima
02 mrt 2020 20:20 -
Mooie recensie, ben benieuwd naar deze serie. Vind Ron Schoonwater een goede acteur.
Reageer
avatar_RonSchoonwater
07 mrt 2020 11:12
Dankjewel voor het grote compliment. Auteur, denk ik. Mijn acteer talent is niet zo goed. ;) Of bedoel je gewoon een acteur van de serie - kan ook :)
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9