Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Peter Rotthier geeft "Deadly Class - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 26 januari 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Deadly Class - Eerste aflevering

Marcus Lopez (Benjamin Wadsworth, Teen Wolf) is een tiener die beschuldigd wordt van brandstichting in het weeshuis waar hij verbleef. Op de vlucht voor de politie verschuilt hij zich als landloper. Zijn leven is niet direct makkelijk te noemen. Hij wordt geterroriseerd door een andere landloper waarvoor hij klusjes moet opknappen.

Wanneer hij op een bepaald moment in een netelige situatie terecht komt wordt hij gered door enkele scholieren van een speciale school. De school die onder leiding staat van Master Lin (Benedict Wong, Marco Polo) is een elite school waar moordenaars opgeleid worden. Aanvankelijk wijst Marcus een inlijving bij de school af en trekt hij terug de straat op. Toch gebeuren er allerlei dingen waardoor hij uiteindelijk toch beslist om in de school te trekken.

Blijft Marcus het middelpunt van de opdrachten van de andere leerlingen of worden die opdrachten algemener.

Die school blijkt een doorslag te zijn van de Amerikaanse samenleving. De leerlingen vormen clans en krijgen van Lin allerlei opdrachten om zo hun skills in het doden aan te leren. Marcus is aanvankelijk een speelbal tussen de verschillende clans maar weet zich toch staande te houden hoewel hij niet altijd begrijpt wat er precies aan de hand is.

Als kijker heb je dat namelijk ook niet direct door. Is het clangebeuren en de onderlinge moorddadige strijd echt of zijn het spelletjes van Lin die door middel van bepaalde opdrachten mee bepaalt wat er allemaal gebeurt? In deze pilot zijn die opdrachten duidelijk gericht op de rekrutering van Marcus en blijft de vraag open hoe Deadly Class verder gaat evolueren. Blijft Marcus het middelpunt van de opdrachten van de andere leerlingen of worden die opdrachten algemener?

Wat we wel al kunnen vaststellen is dat er wel potentieel zit in deze nieuwe serie. Zeker mensen die houden van actie met een portie material arts. Ook de achterliggende oprichting van deze dodelijke school zullen de richting waarin dit verhaal verder gaat bepalen. In de eerste aflevering komen we daar al iets over te weten maar Deadly Class geeft natuurlijk nog niet al zijn geheimen prijs.

Deadly Class
© Syfy


De pilot van Deadly Class zal echter niet de geschiedenis ingaan als een overdonderend geheel. Het scenario is niet direct super origineel te noemen omdat je al weet dat Marcus overstag zal gaan en zal toetreden tot de school. Toch weet men af toe aardig te verrassen en zal Deadly Class genoeg zieltjes voor zich kunnen winnen om het een paar jaargangen uit te houden.
Volg Deadly Class
Vorige aflevering
Sink With California
Sink With California
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Deadly Class