Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Wichita van Rijkom geeft "Dead to Me - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 4 juni 2019.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Dead to Me - Seizoen 1

Wanneer de man van Jen Harding (Christina Applegate, Samantha Who?) midden in de nacht na een aanrijding overlijdt staat haar wereld op z’n kop. Met de zorg voor haar twee zonen en een baan als makelaar blijft er weinig tijd over om echt goed te kunnen rouwen. Woede overheerst dan ook binnen haar rouwproces, met name als het gaat om de dader die na het ongeluk is doorgereden en nog altijd spoorloos is. Tijdens een rouwgroep ontmoet ze de excentrieke Judy Hale (Linda Cardellini, ER) en sluiten de twee dames vriendschap. Beiden kampen ze met hun eigen verliezen en vinden ze steun en troost bij elkaar, niet wetende dat ze beiden ook met grote geheimen rondlopen.

Dead to Me wordt omschreven als een zwarte komedie maar persoonlijk zou ik de serie eerder een drama label geven.

Wanneer blijkt dat Judy geen vaste woon-/verblijfplaats heeft, stelt Jen haar gastenhuis ter beschikking. Gedurende het tien afleveringen tellende eerste seizoen zien we hoe de vriendschap tussen Jen en Judy groeit en ze samen heel wat doormaken. Hun verschillen zijn juist datgene wat hun vriendschap echt en mooi maakt, en door het acteerwerk en de ervaring van beide vrouwen weten zij alle bijbehorende emoties krachtig over te brengen. Judy werkt met ouderen en vindt troost in schilderen. Ze heeft een sterke band met de bejaarde Abe (Ed Asner, The Mary Tyler Moore Show) die op vele momenten haar klankbord is als ze weer eens voor moeilijke dilemma’s in het leven staat. Jen leunt op haar beurt op zakenpartner Christopher (Max Jenkins, The Myseries of Laura) die weliswaar iets anders in het leven staat maar voor haar en de kinderen wel echt een familievriend blijkt te zijn.

Dead to Me wordt omschreven als een zwarte komedie maar persoonlijk zou ik de serie eerder een drama label geven. Hoewel het merendeel van de afleveringen niet heel zwaar aanvoelt is er van (zwarte) humor toch ook niet echt sprake. De afleveringen duren een half uur per stuk waardoor je gemakkelijk door het eerste seizoen heen vliegt. De eerste afleveringen zijn nog wat nietszeggend maar gaandeweg komt er steeds meer diepgang in de karakters en verhaallijnen. Met name de laatste aflevering is hier en daar zelfs een beetje spannend te noemen en de cliffhanger zorgt voor een verrassend einde. Het is een serie die je af en toe doet nadenken over het leven, en hoe jijzelf met bepaalde tegenslagen zou omgaan. Hoe zowel Jen als Judy met hun verliezen omgaan lijkt alles behalve gezond, maar toch merkte ik aan mijzelf dat ik mij uiteindelijk wel wat ging identificeren met beide hoofdpersonen en hun omgang met rouw.

De cast is top gekozen en het verhaal is origineel en laat ook kanten zien van de rouw die de meeste andere tv makers uit de weg gaan.

De politie is, onder leiding van detective Perez (Diana Maria Riva, Man with a Plan), bezig met een onderzoek naar de dader van de aanrijding. Jen is in de drie maanden sinds de dood van haar man al regelmatig bij hen op het bureau geweest en kan het moeilijk verkroppen dat er nog altijd niemand is opgepakt voor de misdaad. Ze doet dan ook haar uiterste best de politie te ‘helpen’ bij hun zoektocht met verschillende burgerinitiatieven. Later in het seizoen krijgt zij hierbij hulp van Nick (Brandon Scott, Guerrilla), een politieagent die op dat moment met verlof is en zij en Judy leren kennen tijdens een rouw retraite. Steve Wood (James Marsden, Westworld) speelt een belangrijke rol in het leven van Judy en is een rijke advocaat met een gladde uitstraling. Hij is manipulatief en weet met name Judy op slinkse wijze alsmaar weer in zijn val te lokken. Ook Jen krijgt met hem te maken al prikt zij aardig snel door zijn act heen.

Dead to Me is geen serie waar ik helemaal weg van ben en in ben opgegaan. Het verhaal zit echter wel goed in elkaar en de kwaliteit van de afleveringen is constant gedurende het hele seizoen. De cast is top gekozen en het verhaal is origineel en laat ook kanten zien van de rouw die de meeste andere televisiemakers uit de weg gaan. Iets wat ik vaak vervelend vind bij dit soort series is hoelang ze het onthullen van een geheim uitrekken. Soms gaan er seizoenen overheen voordat de hoofdpersonen pas achter de waarheid komen. Bij Dead to Me is hier geen sprake van. Zo liggen aan het eind van het eerste seizoen alle onthullingen op straat en is het aan de betrokkenen hiermee om te gaan. Over een tweede seizoen is op dit moment nog niks bekend, maar persoonlijk hoop ik wel dat deze er komt. Het einde vraagt om antwoorden en hoewel ik als eindcijfer geen tien geef vond ik de serie zeker goed genoeg om nog wel wat meer van te willen zien.

Dead to Me
© Netflix
Volg Dead to Me
Vorige aflevering
We've Reached the End
We've Reached the End
03x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_renzoroy
04 jun 2019 09:25 -
Toevallig gisteravond verlengd voor sen 2e seizoen :)
Reageer
Dead to Me