Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Ron Schoonwater geeft "Dead Still - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 16 februari 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Dead Still - Seizoen 1

Het hoort erbij om doodstil te zitten om in Dead Still op de foto te mogen.

Dead Still speelt zich af in 1880 in Ierland. Het zijn de hoogtijdagen van de 'postmortem-fotografie'. De overledenen worden nog een keer vereeuwigd in een statig (familie)portret. Fotograaf Brock Blennerhasset (Michael Smiley, Luther) is een specialist op dat vlak. Zijn, bij hem inwonende, nicht Nancy Vickers (Eileen O'Higgins, My Mother And Other Strangers) helpt hem waar zij kan. De eigenzinnige en vreemde Cecil Carruthers (Jimmy Smalhorne, Darklands) rijdt beide in een koets door stad en land.

Dead Still is echter een dramedy.

De zaken gaan uitzonderlijk goed voor Brock totdat een moordenaar dezelfde soort foto's maakt van zijn slachtoffers. Het is een soort voorloper van de snuff movies (het overlijden van mensen in beeld gebracht zonder dat daar speciale effecten bij gebruikt worden). Opvallend is dat de stijl van de foto's door de moordenaar wel heel veel wegheeft van Brock. Wanneer politieagent Frederick Regan (Aidan O'Hare, Dublin Murders) onderzoek doet naar de moorden blijkt Brock terughoudend in het delen van informatie. De grote vraag is of Brock meer weet dan hij toe wil geven. Frederick loopt tegen weerstand aan in het politieapparaat. Niemand wil geloven dat het om moorden gaat. Het lijken in hun ogen eerder zelfmoorden. Het zorgt ervoor dat Brock en de zijnen aardig uit beeld weten te blijven.

Dead Still
© Acorn TV


Brock kampt met wat meer tegenslag. Door een ongeval met één van zijn koffers loopt hij mank. Het is daarom tijd voor een assistent. Doodgraver Conall Molloy (Kerr Logan, Alias Grace) ziet zijn kans schoon en krijgt de betrekking. Brock, Conall en Cecil gaan samen op onderzoek uit naar de moordenaar. Natuurlijk ontstaat er tussen Conall en Cecil enige relationele spanning. De driehoeksverhouding Cecil, Conall en de statige Percy Cummins (Mark Rendall, Versailles) zorgt vooral voor Cecil voor uitdagingen.

Het is humoristisch zonder dat het de serieuze toon verliest.

Tot zover klinkt het als een heel serieus verhaal. Dead Still is echter een dramedy. Het is humoristisch zonder dat het de serieuze toon verliest. Gevolg is wel dat de echte spanning ontbreekt. Gespannen op de punt van je bank zitten is er dus niet bij. Echt humoristisch wordt het nauwelijks. Gevolg is dat het wat ongemakkelijk aanvoelt. Het lijkt erop dat de makers en daardoor de acteurs niet kunnen kiezen wat Dead Still nu moet worden. Comedy of spannend drama. Daardoor is het eigenlijk allebei niet. De grote vraag is wat het dan wel is. Wat mij betreft een aardige serie met een interessant verhaal. Het had gezien het materiaal angstwekkend spannend kunnen zijn, maar dat is het dus niet. Men had ook de comedy-kaart kunnen trekken. Dan hadden de makers het echt over de top moeten aanpakken. Door die keuzes niet te maken is Dead Still nu gewoon een leuk tussendoortje waarbij de gedachte constant is dat het zoveel beter had kunnen zijn.
Video on youtube
Volg Dead Still
Vorige aflevering
Only Memories Remain
Only Memories Remain
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Dead Still