De twaalf

7.8 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

De twaalf is binnenkort op Netflix te zien

De Belgische dramaserie De Twaalf, die vorig jaar in Cannes de prijs voor beste scenario won, is in april te zien op Netflix.

De Twaalf heeft vorig jaar op het festival van Cannes de prijs voor het beste scenario gewonnen. Sanne Nuyens (Beau Séjour) en Bert Van Dael (Beau Séjour) bedachten en schreven de serie. De Twaalf is oorspronkelijk van de zender Een, daar ging de serie op 3 november 2019 in première. De dramaserie bestaat uit tien afleveringen, deze zijn vanaf 17 april ook te zien op Netflix.

In De Twaalf worden twaalf burgers opgeroepen als jury van een ophefmakende moordzaak. Zij hebben geen simpele taak. De jury moet een besluit nemen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (Maaike Cafmeyer, Eigen Kweek). Frie wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie, ook het leven van de juryleden neemt door de moordzaak een hele nieuwe wending. Bekijk hieronder de trailer van de serie.

Vorige aflevering
Brechtje and Roos
Brechtje and Roos
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het tweede seizoen van Love, Victor ging vorige maand in première. De serie zal terugkeren met een derde seizoen, Hulu heeft de serie namelijk vernieuwd.
Vandaag, 13:00
Er wordt gewerkt aan een vervolgserie van de film Waterworld, uit 1995. De serie is afkomstig van John Davis, de producent van de film.
Vandaag, 12:00
In augustus 2021 staan er weer nieuwe series op het programma. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.
Vandaag, 11:00
CBC maakt een serie bewerking van Son of a Critch: A Childish Newfoundland Memoir van Mark Critch. De auteur gaat zelf ook een rol spelen in de serie.
Vandaag, 10:00
Netflix heeft bekend gemaakt wie de tegenspelers van Michelle Monaghan (Messiah (2020)) wordt in Echoes, een nieuwe Netflix-serie.
Vandaag, 09:00
TNT heeft de Amerikaanse sciencefictionserie Snowpiercer nog voor de start van het derde seizoen al vernieuwd met een vierde seizoen.
Gisteren, 14:00