Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "De Luizenmoeder - Eerste twee afleveringen" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 30 januari 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

De Luizenmoeder - Eerste twee afleveringen

Hannah (Jennifer Hoffman, Dokter Tinus) is een gescheiden moeder, net verhuisd en daarom moet dochter Floor naar een nieuwe school. De nieuwe Nederlandse komische reeks De Luizenmoeder volgt Hannah op de eerste schooldag naar basisschool De Klimop waar het stikt van rare vogels, zowel onder de leraren als onder de andere ouders. Daarnaast worden er uiterst bizarre regels gehanteerd.

Stel je maar eens voor dat je kind in een klas terechtkomt waar een derivaat van Juffrouw Ank de scepter zwaait.



Neem alleen nog maar Juffrouw Ank (Ilse Warringa, Toren C), de zingende en vooral klagende juf. Als zij haar mond open doet, is het alleen maar om te klagen. Vooral de ouders van de kinderen krijgen het te verduren, maar ook de directeur en haar collega’s krijgen geregeld een en ander op hun boterham. Het mens heeft een irritante manier van praten en weet ook steeds de raarste zinnen te produceren om dingen duidelijk te maken aan zowel de ouders als de kinderen. In haar eentje zorgt ze er bijna voor dat De Luizenmoeder als komische reeks overeind blijft.

Directeur Anton (Diederik Ebbinge, Jeuk) is een eitje. De man probeert alles in de minne op te lossen maar in werkelijkheid heeft hij nauwelijks gezag. Zelfs de kinderen kan hij niet in de hand houden als hij toezicht houdt. Gelukkig krijgt hij hulp van de voorzitster van de ouderraad, Nancy (Bianca Krijgsman, 't Schaep met de vijf poten). Die laatste functie is de top voor de ouders van basisschool De Klimop. Alleen moet je voor je zo ver kan komen allerlei stappen doorlopen. Het startpunt daarvan is het uitkammen van de haren van de kinderen, op zoek naar luizen. En dat na elke vakantie. Vandaar ook de titel De Luizenmoeder.

Ook Hannah ontsnap hier niet aan, net zoals ze ook niet ontsnapt aan alle eigenaardigheden van de andere ouders. Als je alles een beetje op een rij zet en de personages de revue gepasseerd zijn, lijkt het wel of Hannah de enige normale persoon is in de hele meute die het schoolplein bevolkt.

Als niet-ouder is het misschien moeilijk de toestanden die aangehaald worden in deze reeks te begrijpen, vandaar ook dat we ook aflevering twee nog wilden aanschouwen alvorens onze bevindingen te kunnen meedelen.

[image-98616]

De Luizenmoeder is in ieder geval een geslaagde poging geworden om op een humoristische wijze het wel en wee aan de schoolpoort en op de school in beeld te brengen. De soms onschuldig lijkende dingen worden voortdurend uitvergroot en laten de vele irritaties zien die elke ouder waarschijnlijk wel eens heeft meegemaakt met zijn schoolgaande kinderen. Als ouder in spe kan je natuurlijk wel even schrikken om je kind ooit toe te vertrouwen aan een school. Stel je alleen nog maar eens voor dat ze in een klas terechtkomt waar een derivaat van Juffrouw Ank de scepter zwaait...
Volg De Luizenmoeder
Vorige aflevering
Lievelingsjuf
Lievelingsjuf
02x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_crix
30 jan 2018 09:02 -
Leuke serie
Reageer
avatar_anonymous
31 jan 2018 11:07 -
Geniaal,eindelijk een Nederlandse serie met de juiste humor die de meeste mensen begrijpen.
Reageer
De Luizenmoeder