Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Vlaamse Luizenmoeder trekt honderdduizenden kijkers

Met ruim 800.000 kijkers is de serie De luizenmoeder (BE) ook in België voorlopig een succes te noemen.

De eerste aflevering werd gisteravond uitgezonden op de Belgische zender VTM en staat op plaats vier van de best bekeken tv-programma's.

Tijdens de uitzending, en nog een aantal uren erna, was de serie over de Vlaamse basisschool trending op Twitter. De remake van de populaire Nederlandse serie De Luizenmoeder wordt goed ontvangen in het land. Op sociale media, maar ook in recensies is een positief geluid te horen.


"De luizenmoeder (BE) werpt een tragikomische kijk op 'Het leven zoals het is: de basisschool' en pitst gretig alle actuele zweren uit het onderwijs open", schrijft Het Laatste Nieuws. De nieuwswebsite geeft de serie vier van de vijf sterren. "Zoals de meeste satirische reeksen bezit De luizenmoeder (BE) ook een groot oneline potentieel."

HUMO.be geeft de serie 3,5 van de 5 sterren. "Ouders met schoolgaande kinderen opgelet: De luizenmoeder (BE) toont op hilarische wijze het mijnenveld waar u zich iedere dag in begeeft. (...) Waar de Nederlandse versie volledig over the top inzette op de harde humor, is de Belgische remake subtieler. De personages zijn geen stripfiguren, maar gewone mensen die je op ieder schoolplein tegenkomt."

De Belgische versie is niettemin bijna een exacte kopie van de Nederlandse versie. De verhaallijn op de basisschool en de karaktertrekken van de hoofdrolspelers zijn hetzelfde. De hoofdrol van moeder Hannah wordt gespeeld door actrice Lynn van Royen (in Nederland Jennifer Hoffman). Zij is de moeder van Fleur, die naar school gaat op basisschool De Akker. Erik (acteur Tom Audenaert) is de directeur en werkt samen met de leerkrachten Els (Els Dottermans) en juf Chantal (Katelijne Damen).Niet alleen België is geïnteresseerd in het format: ook in Duitsland wordt momenteel een versie van De Luizenmoeder opgenomen. In Nederland begint op 10 februari het tweede seizoen.
Vorige aflevering
Send in the clowns
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst