Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Peter Rotthier geeft "De Kraak - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 19 februari 2022.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

De Kraak - Seizoen 1

De kraak van de eeuw waarin een bank via digitale weg miljoenen kwijtraakt.

Een beruchte bendeleider die gespecialiseerd is in bankovervallen komt vrij. Hij besluit om nog een keer een grote slag te slaan. Hij beseft dat in deze tijden een bank niet meer met een groot wapenarsenaal kan worden overvallen. Zo ontstaat het idee om een hacker in te schakelen om met zijn hulp het geld in kas te krijgen.

De Kraak
© VTM


Ze besluiten een hackerwedstrijd te volgen om zo de geknipte persoon te vinden voor hun plannen. Zo komen ze terecht bij een jongeman die, zonder dat ze het weten, een trauma heeft opgelopen door de zelfmoord van zijn vader. Die had namelijk op aanraden van een bevriende bankmedewerker een investering gedaan die totaal mislukt was.

De jeugdige hacker wordt meegesleept in de plannen van de overvallers en doet ook zelf zijn duit in het zakje door zijn kompanen een bepaalde richting uit te sturen. Na een tijdje zal je je als kijker dan ook afvragen wie wie stuurt in dit verhaal.

Het verhaal wordt grotendeels vertelt aan de hand van de gegevens die de hacker loslaat bij de onderzoeksrechter. Daarin wordt al duidelijk dat de jongeman niet altijd de waarheid vertelt.

De Kraak
© VTM


Die opbouw is werkelijk subliem. Als kijker word je constant op het verkeerde spoor gezet zonder dat je dat beseft. Je merkt geregeld wel dat er dingen zijn die niet helemaal kloppen in het verhaal, maar het is zo goed als onmogelijk om precies uit te vlooien wat er precies aan de hand is. Zelfs als in de slotafleveringen meer en meer duidelijkheid geschept wordt, kom je tot de vaststelling dat de makers nog een slag achter de hand hebben gehouden om eventueel toch nog met een vervolgseizoen uit te kunnen pakken.
Video on youtube
Volg De Kraak
Vorige aflevering
Geld op zak
Geld op zak
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
De Kraak