Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

De 12 van Oldenheim gaat naar de VS, Japan en Rusland

De dramaserie De 12 van Oldenheim is verkocht aan de Verenigde Staten, Japan en Rusland. De 12 van Oldenheim is de eerste Nederlandse dramaserie die is verkocht aan Japan, maakte producent Endemol Shine bekend.

In de Verenigde Staten is de serie onder de naam The Oldenheim Twelve volgend jaar voor het eerst te zien bij Acorn TV, de grootste streamingdienst van Noord-Amerika. In Japan is de serie verkocht aan satellietkanaal Wowow. Endemol verkocht de serie eveneens aan het Russische Showjet en de streamingdienst IVI.RU.

In 2019 zal er bij RTL 4 een tweede seizoen worden uitgezonden van de dramaserie De 12 van Oldenheim. Het tweede seizoen van de mysterieuze dramaserie zal een compleet nieuw verhaal gaan vertellen in een ander dorp met nieuwe personages. Een woordvoerder vertelt dat de serie wel herkenbaar blijft voor de kijker: “De afzonderlijke seizoenen vormen samen wel een geheel in sfeer, toon, spanning, thematiek en visuele stijl.”

Video on youtube


De serie die in 2017 in première ging bij Videoland en vanaf april 2018 te zien was bij RTL 4 is zeer succesvol. RTL meldt hierover: “De serie vol mysterie, tragedie en wantrouwen werd zowel op televisie als online bij Videoland goed ontvangen en kreeg lovende recensies. Gemiddeld zaten meer dan een miljoen kijkers op zondagavond aan de buis gekluisterd om de verdwijningen in een hechte gemeenschap te volgen.”

Scriptschrijvers voor het tweede seizoen zijn opnieuw Lex Passchier en Martin van Steijn. Als regisseur keert Anne van der Linden terug.
Vorige aflevering
Aflevering 12
Aflevering 12
01x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
De 12 van Oldenheim