Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

DC's Stargirl gecanceld door The CW

Superheldenserie DC's Stargirl loopt ten einde. De serie wordt afgesloten met het derde seizoen, dat momenteel wordt uitgezonden op The CW.

DC's Stargirl is de zoveelste superheldenserie waar The CW afscheid van neemt. Arrow was de eerste DC-superheld waar fans afscheid van moesten nemen. Deze groene held met Stephen Amell als leidend personage was van 2012 tot 2020 te zien. De serie kwam na acht seizoenen ten einde. Het nichtje van Superman, Supergirl, vloog voor het laatst over het beeldscherm in 2021. De heldin, gespeeld door Melissa Benoist, hield het zes seizoenen vol. Daarna was het de beurt aan Black Lightning, met Cress Williams als titelheld, dat eveneens eindigde in 2021.

Eind april van dit jaar viel het doek voor DC's Legends of Tomorrow. Het zevende, dertiendelige, seizoen bleek het laatste te zijn en eindigde in maart al. Afgelopen zomer werd Batwoman gecanceld door The CW na drie seizoenen. Hoofdrolspeelster Javicia Leslie verschijnt nog wel als gastactrice in het laatste seizoen van The Flash (2014). In augustus werd bekend dat deze superheld na negen seizoenen van de televisie verbannen zou worden.

Superheldenserie Superman & Lois is nog wel te zien bij The CW. Afgelopen juni eindigde het tweede seizoen van de serie met Tyler Hoechlin en Elizabeth Tulloch in de hoofdrollen. Superman & Lois is echter geen onderdeel van het Arrowverse. Voor de ware superhelden-fan mag dat de pret natuurlijk niet drukken.

DC's Stargirl

In de serie DC's Stargirl, gemaakt door Geoff Johns, speelt Brec Bassinger de middelbare scholier Courtney Whitmore, het personage dat Johns' carrière als stripschrijver begon toen hij haar in 1999 creëerde, geïnspireerd door zijn zus die omkwam bij een vliegtuigcrash in 1996.

De annulering van DC's Stargirl komt minder dan een maand nadat Nexstar Media Group de overname van het netwerk heeft voltooid en is de nieuwste serie die ten einde loopt. Het voegt zich, net zoals The Flash (2014), bij series als Riverdale en Nancy Drew (2019), die ook aan het afronden zijn.

Het team achter DC's Stargirl kreeg, net zoals Nancy Drew (2019), een vroege indicatie dat dit het laatste seizoen zou kunnen zijn en om zo een einde te schrijven dat dat zou weerspiegelen. De beslissing wordt verondersteld te zijn genomen door leidinggevenden van Nexstar.

DC's Stargirl volgt Courtney en haar stiefvader Pat Dugan (Luke Wilson) terwijl ze een onwaarschijnlijke groep jonge helden leidt om de erfenis van DC's allereerste superheldenteam, de Justice Society of America, op zich te nemen.

In het derde seizoen komt Starman (Joel McHale) terug uit de dood en biedt ze aan om Courtney te trainen, terwijl ze hem helpt zich aan te passen aan zijn nieuwe leven in het rustige stadje Blue Valley. Maar als er een moord moet worden opgelost, zal het mysterie niet alleen zorgen dat onze helden de toewijding van de voormalige superschurken om echt te hervormen in twijfel trekken, maar Courtney, Pat en Starman naar een geheim leiden dat hen allemaal tot hun diepste kern zal schrikken.

DC's Stargirl

"Stargirl heeft om vele redenen altijd een speciaal plekje in mijn hart ingenomen", zegt Johns. "Met alle borrelende veranderingen bij het netwerk wisten we dat dit mogelijk het laatste seizoen was, dus we schreven met dat in gedachten en hebben geleverd wat volgens mij het beste seizoen van Stargirl tot nu toe is, met een volledige creatieve afsluiting. De cast en crew zijn buitengewoon en ik wil hen bedanken voor hun hulp om deze serie tot leven te brengen. Brec belichaamde Courtney op alle mogelijke manieren - met gratie, kracht en humor - en overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ik ben WBTV en The CW dankbaar voor het feit dat ze ons een thuis hebben gegeven om dit verhaal te vertellen en om mijn geliefde overleden zus te eren, en ik ben de pers en fans die ons altijd drie geweldige seizoenen hebben verdedigd buitengewoon dankbaar. De meeste series komen nooit zo ver. We kunnen niet trotser zijn op onze show en de fangemeenschap die het heeft opgebouwd.”

De stopzetting van DC's Stargirl is geen grote verrassing nadat leidinggevenden bij Nexstar duidelijk hebben aangegeven dat de focus zal liggen op het opnieuw uitwerken van The CW en het verschuiven naar niet-gescripte inhoud en series die een ouder publiek aanspreken. De verwachting is dan ook dat er binnenkort nog meer series zullen stoppen.

Nieuwe afleveringen van DC's Stargirl worden nog uitgezonden op woensdag tot en met 7 december.
Video on youtube
Vorige aflevering
Chapter Thirteen: The Reckoning
Chapter Thirteen: The Reckoning
03x13
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_JanWillemK
01 nov 2022 12:19 - 01 nov 2022 12:19
Er blijft zo weinig over van The CW, maar de keuzes zijn begrijpelijk. De zender heeft gewoon geen kijkcijferkanonnen meer.
Het is wel netjes dat de schrijvers in ieder geval een goed einde mogen maken.
Reageer
avatar_BlackBiker
01 nov 2022 18:43 -
Is dan het hoogtepunt van de superhelden rage dan toch voorbij?

Van The CW heb ik eigenlijk alleen Arrow echt gevolgd. En de eerste paar seizoenen van The Flash, tot die vreselijke bruiloft toestanden in seizoen 4. En elk seizoen was hetzelfde stramien.
Voor de rest heb ik alleen de speciale cross-over afleveringen gekeken. Die waren altijd wel goed en zagen er ook top uit.

Je zag het al minder worden toen The Green Arrow geen mensen meer mocht doden. Dat eerste seizoen was hij echt bad-ass. Daarna zakte dat ook wat in. Maar toch was dit een hele aardige serie. En het was heel duidelijk een blauwdruk voor de rest. En als alles op elkaar lijkt, dan zakken de kijkcijfers vanzelf wel in...
Reageer
avatar_JanWillemK
01 nov 2022 20:25
Ja, de goede oude tijd. Zowel Arrow als The Flash waren echt goed de eerste 3, 4 seizoenen.

Warner Bros. gaat kwaliteit belangrijk vinden. Dat zie je ook wel na het cancelen van meerdere (opkomende) series en films. Bij The CW draaide het veelal om de meest knappe tieners te kiezen.

Daarbij is het denk ik ook de bedoeling dat alle superhelden series/films uiteindelijk bij HBO Max ondergebracht gaan worden. Een beetje zoals Disney deed met de Marvel series die bij Netflix stonden en over moesten naar hun eigen streamingsdient.
Reageer
DC's Stargirl