DC's Legends of Tomorrow

7.6 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Sandra Hutchison geeft "Dc's Legends of Tomorrow - Seizoen 1 (DVD)" een 6.
Geschreven door Sandra Hutchison op 27 april 2017.
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Dc's Legends of Tomorrow - Seizoen 1 (DVD)

In dit eerste, enigszins tegenvallende seizoen van de Amerikaanse actieserie DC’s Legends of Tomorrow krijgen een aantal bekende superhelden te maken met de schurk Vandal Savage (een oud bekende voor de kijkers van Flash en Arrow). De onsterfelijke Vandal Savage (Casper Crump, Arrow, Flash) heerst in de toekomst over de wereld en gaat daarbij niet zachtzinnig te werk. Rip Hunter (Arthur Darvill, Doctor Who) een zogenaamde tijdwachter wil teruggaan naar het verleden om de plannen van Vandal Savage te dwarsbomen, hij krijgt daarbij weinig steun van andere tijdwachters. Toch reist hij in zijn schip Waverider af naar het jaar 2016. Daar wil hij een team samenstellen van superhelden (zij hebben zich echter in hun tijd nog nauwelijks bewezen).

in DC’s Legends of Tomorrow komen hun karakters maar moeizaam opgang.In de eerste aflevering maak je direct kennis met een groot deel van de cast. Voor Arrow en Flash kijkers zijn dit stuk voor stuk al bekende personages. Als je niet bekend bent met deze series dan is dat geen probleem. De personages krijgen allen stuk voor stuk een persoonlijke introductie. Zo ontmoet je Ray Palmer oftewel The Atom, een vertrouwde rol voor Brandon Routh, hij wordt net als in de serie Arrow bijgestaan door Caity Lotz als; Sara Lance/White Canary. Ook Firestorm is van de partij; een superheld die bestaat uit twee individuen; Jefferson Jackson (Franz Drameh, Flash) & Martin Stein (Victor Garber, Flash). Dan is er nog een kennismaking met Carter Hall/Hawkman (Falk Hentschel, Flash) en Kendra Saunders/Hawkgirl (Ciara Renée, Arrow en Flash). Het team wordt vervolgens aangevuld met Rip Hunter (Arthur Darvill) en twee criminelen: Leonard Snart of terwijl Captain Cold (Wentworth Miller) en Mick Rory/Heat Wave (Dominic Purcell). Deze laatste twee zullen de meeste van ons wel herkennen als de broertjes uit Prison Break. Echter, spelen ze in Prison Break nog de sterren van de hemel?! In DC’s Legends of Tomorrow komen hun karakters maar moeizaam opgang.

© The CW


Als het gehele team eindelijk is voorgesteld kan de verwachte actie beginnen. Na wat weerstand en twijfel kiest de hele groep potentiele superhelden er toch voor in zee te gaan met de Rip Hunter. Ze zoeken gezamenlijk de confrontatie op met de machtige

Gelukkig worden de afleveringen naarmate de serie vordert beter

Vandal Savage. Hun superheldenmissie; redt de aarde! dreigt echter volledig te mislukken. Iedere ondernomen actie flopt volledig. Na een hoop gestuntel moeten de helden telkens noodgedwongen vluchten. De acties zijn tenenkrommend slecht waardoor je je bijna af gaat vragen of je naar een parodie zit te kijken. Gelukkig worden de afleveringen naarmate de serie vordert beter, maar zo goed als Arrow, Flash of de bekende actieheldenfilms wordt het niet. Onbegrijpelijk want in deze serie spelen toch niet de minsten. Daarnaast waren de meeste acteurs ook al behoorlijk vertrouwd met de rol die ze in deze serie neer moesten zetten. Wanneer je een grote liefhebber bent van fictieve helden met superkrachten kun je deze serie waarschijnlijk wel waarderen. Een leuk gegeven vind ik dat de fictieve figuren allemaal een lange geschiedenis hebben, de meeste personages komen rechtstreeks uit de oude strips van DC Comics. De echte stripfanaten kunnen hier vast veel meer over vertellen. Met dit gegeven in mijn achterhoofd vond ik dat ik de serie toch minstens af moest kijken, als eerbetoon aan de bedenkers van deze toch boeiende personages.
Volg DC's Legends of Tomorrow
Vorige aflevering
Knocked Down, Knocked Up
Knocked Down, Knocked Up
07x13
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_eentje
29 apr 2017 01:26 -
Vind het wel vermakelijk niet echt hoogstaande acteurs
Reageer
avatar_TragicError
01 Mei 2017 18:13 -
De serie werd indertijd met veel bombarie aangekondigd. Een speciale trailer werd ervoor gemaakt. In het gehele seizoen 1 wordt hier niet op terug gegrepen.
Reageer
avatar_JazzySOB
02 apr 2022 16:48 -
Het wordt verderop in de seizoenen meer en meer een sprookjesverhaal i.p.v. SF.
Reageer
DC's Legends of Tomorrow