Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Esther Ram geeft "Dark - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Esther Ram op 10 december 2017.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Dark - Eerste aflevering

Voorafgaand aan de serie Dark, las ik al veel blogs met als thema dat Dark een van de engste series op Netflix was. Nog enger dan Stranger Things, aangezien ik Stranger Things niet eng genoeg vond, was ik benieuwd of Dark dit wel was. Ik kon dus ook niet wachten totdat Dark eindelijk op Netflix stond.

In Dark gaat het over een verdwijning van kinderen. In 1986 verdween Mads Nielsen, het jongere broertje van politieagent Ulrich Nielsen (Oliver Wasucci). Nu is zijn jongste zoon, Mikkel (Daan Lennard Liebrenz) een van de vermiste kinderen. Als de inwoners van de kleine stad Winden eerlijk zijn, geven zij toe dat er de laatste tijd vreemde dingen geburen, die niet los van elkaar staan. Al snel wordt duidelijk dat er meerdere families betrokken zijn bij de verdwijning. Wat is er aan de hand in Winden?

De eerste aflevering begint met een zelfmoord van de vader van de hoofdrolspeler. Hij laat een brief achter die op een bepaalde tijdstip en dag pas geopend mag worden. Ook volg je de hoofdrolspelers als zij op zoek gaan in het bos. De eerste aflevering eindigt dan ook met de vermissing van het tweede personage.

In de eerste aflevering van Dark wordt je al gelijk het verhaal ingezogen. Geen moment werd de eerste aflevering even saai of raakte ik afgeleid. Ik hou van het bovennatuurlijke en de mysterieuze elementen in de aflevering. Er hangt een onheilspellende sfeer. Er worden boeiende keuzes gemaakt . Het niveau van de Duitse acteurs is prima, ondanks dat de serie geleid word door onbekende acteurs.
Je maakt kennis met veel personages wat ik in het begin lastig te volgen vond. Maar op het eind viel dit allemaal op zijn plek. De eerste aflevering eindigt met veel vragen waardoor ik gelijk benieuwd ben wat de rest van de serie nog meer met zich mee gaat brengen. Ik start in ieder geval alvast aflevering twee op.
Volg Dark
Vorige aflevering
The Paradise
The Paradise
03x08
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (14)

avatar_E71
10 dec 2017 14:38 -
Ik stoorde mij enorm aan het feit dat het nagesynchroniseerd was. Waarom niet gewoon standaard in het duits? Gomorra is toch ook gewoon in het italiaans! Ik probeerde dit vervolgens op te lossen in de taal en ondertiteling settings van netflix. Ik vond toen het originele duits met NL ondertiteling. Maar tot mijn verbazing hoorde je toen hele stukken in het duits dat niet vertaald werd. Deed ik iets verkeerd? Want ik was op dat moment gelijk klaar met de serie.
Reageer
avatar_anonymous
10 dec 2017 17:16
Heb de serie ook gekeken via Netflix en had geen probleem met de ondertiteling.
Reageer
avatar_renzoroy
10 dec 2017 15:15 -
Maar dat ligt niet aan de serie, maar aan netflix dan. Ik heb de 4 1e eps tot nu toe gezien, gewoon Duits gesproken en Engels ondertiteld. Nergens last van, behalve dat ik Duits echt een verschrikkelijke taal vind om naar te luisteren haha :P
Reageer
avatar_E71
10 dec 2017 16:35
Nou ik hoor liever de oorspronkelijke taal (met ondertiteling weliswaar) dan nasynchronisatie. Maar ik ga eens kijken wat de serie doet in het duits met engelstalige ondertiteling, zoals jij het hebt gekeken.
Reageer
avatar_renzoroy
10 dec 2017 16:50
Ja ik ook, daarom keek ik hem ook Duits gesproken, ondanks dat ik Duits dus een verschrikkelijke taal vind :P. Ik kijk alles in originele audio (Engels, Japans, Spaans, Frans, Russisch en dus Duits) en altijd met Engels subs. Ik kijk alleen geen Nederlandstalige series/films (behalve Vrienden voor het leven, wat ik vroeger echt onwijs grappig vond)
Reageer
avatar_ChillZZ
10 dec 2017 17:31
zit em hier origineel Duits te kijken met NL Ondertiteling...
<< voor 't eerst een NL ondertiteling die klopt :P >>
Reageer
avatar_E71
10 dec 2017 18:01
Ja over het algemeen (buiten netflix om) kijk ik ook met engelstalige ondertiteling. Omdat dat de meest verkrijgbare subs zijn. Maar als ik via netflix kijk, verwacht ik gewoon NL ondertiteling. Maar goed, ik ga het nogmaals proberen.
Reageer
avatar_renzoroy
10 dec 2017 18:20
@Chillzz, Ik dacht dat jij ook altijd met Engelse subs keek.... Ik haat NL subs... :)
Reageer
avatar_ChillZZ
10 dec 2017 18:24 -
@renzoroy, ik kijk 99% zonder subs :O als 't een taal is die ik wel begrijp/versta maar niet super in ben, dan gaan de subs aan, bij talen die ik absoluut niet kan volgen sowieso.

Meestal de Engelse, omdat NL subs zo verdomd slecht zijn... zelfs die op reguliere TV. maar moet toegeven, de Netflix NL subs voor Dark zijn prima!
Reageer
avatar_renzoroy
10 dec 2017 18:58
ok dan, nee ik wil wel subs, maar dan engels. Ik bestel al mijn dvd's en blurays bij amazon uk en zavvi. Puur omdat er dan meestal engelse subs bijzitten en geen nederlandse :)
Reageer
avatar_Houtblokje
10 dec 2017 19:28 -
Ik heb het hele seizoen gekeken. Eng vond ik de serie zeker niet. Wel een aanrader !
Reageer
avatar_anonymous
10 dec 2017 22:36 -
Het was1986 ipv 1896 :) Ik had ook gewoon de Duitse taal op Netfix. Hele serie gezien, wazig maar toch wel erg goed. Ik wilde door blijven kijken, dus in een weekend gekeken
Reageer
avatar_Mandy1966
11 dec 2017 09:08
Bedankt Karin, het jaartal is gewijzigd.
Reageer
avatar_E71
11 dec 2017 16:36 - 11 dec 2017 16:38
Ik heb weer geprobeerd te kijken en het werkt nu zoals het zou moeten. Het is gewoon in het duits met NL ondertitels. Ik denk dat netflix even in de war was de eerste keer dat ik keek. Het stond er dan ook net op. Ik weet alleen nog niet wat ik er van moet vinden. Ik ben ook al geen fan van stranger things, waar dit veelal mee vergeleken wordt.
Reageer
Dark